1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Gaziantep'te Kaçak Sigaraya Suçüstü
Gaziantepte Kaçak Sigaraya Suçüstü

Gaziantep'te Kaçak Sigaraya Suçüstü

Yazarımız Kalaycı, daha önce yazılarında bu konuya özellikle dikkat çekmişti.. Mersin’den Habur’a transit sevkıyatı yapılan yabancı menşeili 627.100 paket sigara kaçak olarak iç piyasaya sürülmek üzereyken yakalandı!

A+A-
Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, transit refakat belgesi ile Mersin Gümrük Müdürlüğü’nden Habur Gümrük Müdürlüğü’ne yabancı menşeli sigara taşıyan bir tıra, aracın uydu üzerinden takibini sağlayan “araç takip cihazı” taktı.
 
Ankara’da bulunan Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Komuta Kontrol Merkezi’nden yürütülen izleme çalışmaları neticesinde, Mersin’den Erbil Havalimanı’ndaki gümrüksüz satış mağazasına (freeshop) sigara taşıyan tıra takılan araç takip cihazının 8.12.2014 tarihinde Adana –Şanlıurfa otobanı, doğu gişeleri çıkışında sökülerek yol kenarındaki çamur birikintisine atıldığı tespit edildi.
 
Yürütülen çalışma sonrası, aracı daha önce kaçakçılık suçundan mahkumiyeti bulunduğu da belirlenen tır şoförünün ikametgah adresi yakınında tespit eden Gaziantep Gümrük Muhafaza ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, Gaziantep, Yeşilkent Kaynaş mevkiinde sigaraların tırdan boşaltılması esnasında suçüstü yaptı.
 
Çeşitli lüks markalarda yaklaşık 627.100 paket yabancı menşeili sigaranın Mersin Bağcılar Mah. Toroslar adresinde bulunan bir antrepodan yüklendiği ortaya çıktı.
 
Yapılan incelemede kaçakçılığa konu eşyaların toplam değerinin 6.362.151 TL olduğu tespit edildi!
 
Sigaraların taşınmasında kullanılan tıra ve boşaltma esnasında yakalanan bir adet Opel marka otomobile el konuldu. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilen 5 zanlı, çıkarıldıkları mahkeme tarafından (4’ü adli kontrol şartıyla) serbest bırakıldı.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.