1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Gaziantep’te Paniğe Gerek Yok
Gaziantep’te Paniğe Gerek Yok

Gaziantep’te Paniğe Gerek Yok

GAP Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'nden Önemli Açıklama

A+A-

-Gaziantep’te İhracat Yolunda Paniğe Gerek Yok-

“Irak’ta yaşanan hadiseler nedeniyle, bu ülkeye ilimizden yapılan ihracatta düşük oranda bir azalma olmuş ise de, bu konuda paniğe neden olacak bir gelişme söz konusu değildir.

Gaziantep Gümrüğümüzde yapılan ihracatın büyük bir bölümü Irak çıkışlıdır. Irakta ki krizin başlamasından bu güne kadar (09.06.2014-18.06.2014 arası) Irak’a yapılan ihracat rakamlarını, bir önceki mayıs ayının aynı dönemi ile karşılaştırdığımızda, Irak çıkışlı araç sayısında %(16), açılan beyanname sayısında %(10) ve kıymet olarak da %(10)’luk bir azalma söz konusudur. Bu azalmada gelişmelerin doğası gereği olup, ileride yeni imkân ve fırsatların ortaya çıkacağına ve bölgemizde bir ihracat patlamasına neden olacağını tahmin etmekteyiz.

GAP Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü olarak gerek Suriye, gerekse Irak’a yapılan ihracatlar ile ilgili kamu otoriteleri ve sivil toplum kuruluşları ile koordinasyon içerisinde herhangi bir aksaklık yaşanmaması için her türlü tedbir alınmıştır. Kaldı ki bölgemiz başta Bakanımız Sn. Hayati YAZICI ve Bakanlığımızın üst düzey bürokratları tarafından yakinen takip edilmekte, ortaya çıkan ihtiyaçlar anında karşılanmaktadır.

Kamuoyuna duyurulur.” 

GAP Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.