1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Gazze'ye 10 milyon sterlin yardım
Gazzeye 10 milyon sterlin yardım

Gazze'ye 10 milyon sterlin yardım

İngiltere Başbakanı David Cameron, ülkesinin Gazze'ye yapılan yardımını 10 milyon sterline çıkardığını duyurdu.

A+A-

Cameron, İngiltere'nin kuzeybatısındaki Cheshire bölgesine ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, ülkesinin daha önce 7 milyon sterlin yardımda bulunulduğunu hatırlatarak, buna ek 3 milyon sterlin maddi yardımla Gazze halkına acil gıda sağlanacağını belirtti.

Başbakan Cameron, Gazze'deki durumu "tamamen trajik ve korkunç" olarak tanımlayarak hem İsrail hem de Hamas'a çatışmaya son verme çağrısında bulundu. İngiltere Başbakanı Cameron, Gazze'de yaşananları televizyondan izlemenin yürekleri parçaladığını ifade ederek, "Ancak, şartsız ve acil ateşkes çağrısında bulunurken birkaç noktayı da açıklığa kavuşturmalıyız. Evet, Gazze'de yaşananlar ve can kaybı korkunç ancak son birkaç gün içinde ne zaman ateşkes sağlandıysa, bu ateşkesin İsrailliler tarafından uyulduğunu, Hamas tarafından ise gözlenmediğini hatırlamalıyız. Hamas, askeri veya siyasi hedef gözetmeyen füze saldırılarına devam ediyor. Saldırıları ayrım gözetmeksizin, verebileceği en fazla zararı vermeye çalışarak İsrail'in içini hedefliyor. Yani, kalıcı bir ateşkesin sağlanması için bunun durması gerektiğini anlamalıyız" diye konuştu.

Uluslararası Kalkınma Bakanı Justine Greening de İngiltere'nin Gazze'ye yaptığı yardımların artırılmasına ilişkin açıklamada, ek 3 milyon sterlinin Gazze'de 300 binden fazla kişiye bir ay boyunca acil gıda sağlamasını beklediğini söyledi.

Greening, yardım ajanslarının Gazze'ye malzeme ve yardım ekibi götürebilmesi için İngiliz hükümetinin devrede olduğunu belirterek, "Gazze'de ölü sayısı artıyor ve çoğu çocuk olmak üzere 200 binden fazla kişi evlerinden edildi. Akan kanı bir an önce durdurmalıyız. Gazze'deki durum vahim. İngiltere, acil ihtiyaçların karşılanması için yardımda bulunuyor. En son yardımı, 3 milyon sterlinle yüz binlerce savunmasız kişiye gıda sağlanması da buna dahil" dedi.

İngiliz Bakan Greening, tüm tarafları uluslararası insancıl hukuka bağlı kalmaya, sivillerin zarar görmemesi için tüm uygulanabilir önlemlerin alınması çağrısında bulunurken, Gazze'de giderek kötüleşen gıda problemine dikkati çekti. Greening, "Birleşmiş Milletlerin son raporlarına göre Gazze'de gıda sıkıntısı yaşanıyor. Bazı gıdaların fiyatlarında keskin artış yaşandığı bildiriliyor" dedi.

İngiltere geçen hafta, Gazze için ayrılan 4 milyon sterlinlik maddi yardımın Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na (UNRWA) destek amacıyla verileceğini, bunun kalacak yer, hijyen malzemeleri, temiz su, battaniye gibi malzemelerin temininde kullanılacağı belirtmiş, Gazze'deki durumu ele alarak, Uluslararası Kızıl Haç Komitesi'ne de 3 milyon sterlinlik yardımda bulunduğunu duyurmuştu..

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.