1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Gazze'ye son günlerin en büyük saldırısı
Gazzeye son günlerin en büyük saldırısı

Gazze'ye son günlerin en büyük saldırısı

İsrail savaş uçaklarının bombaladığı Gazze Şeridi'ndeki Filistin hükümeti İçişleri Bakanlığı binasında ciddi hasarın meydana geldiği belirtildi.

A+A-

İsrail savaş uçaklarının, Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, aralarında Hamas’ın lider kadrosuna ait evlerin de bulunduğu 35 binanın hedef aldığı bildirildi. 

1405515418_1.jpg

Görgü şahitlerinden alınan bilgiye göre, İsrail'in saldırılarında, Hamas Siyasi Büro Üyesi Mahmud ez-Zehhar, Hamas Milletvekili İsmail el-Eşkar, eski Gazze hükümeti İçişleri Bakanı Fethi Hammad ile Filistin Yasama Konsey Yardımcısı Cemile eş-Şandi’nin evleri bombalandı. 

İsrail savaş uçakları, Zehhar'ın Gazze'nin güneyinde bulunan evine 3 füze attı. Saldırıda, Zehhar'ın evinin tamamen yıkıldığı, çevre binalarda da ciddi hasar meydana geldiği ifade edildi. 

Gazze'de görevini fiili olarak yürüten eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığını belirtirken, emniyet kaynakları, Zehhar'ın evinin muhtemel saldırılardan korunmak için bir süre önce boşaltıldığını kaydetti. 

1405515426_4.jpg

İsrail saldırılarında, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde 12, orta kesiminde 8, güneyi ile Gazze kentinde 15 olmak üzere 35 evin hedef alındığı kaydedildi. 

Vefa Hastanesi bombalandı
Öte yandan, İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde yaşlılar için rehabilitasyon merkezi olarak kullanılan Vefa Hastanesi'ni, boşaltılması yönünde çağrı yaptıktan kısa süre sonra bombaladı.

Vefa Hastanesi Müdürü Nesmen el-Aşiy yaptığı açıklamada, İsrail topçu birlikleri tarafından düzenlenen saldırıda, ölü ve yaralı olmadığını dile getirdi. İsrail'in saldırıdan önce hastanenin tahliye edilmesini istediğini belirten Aşiy, "İsrail ordusunun bu talebi tarafımızdan reddedildi. Hastalar, hastaneden ayrılmayı kabul etmiyor, biz de görevimize devam edeceğiz" dedi. 

1405515439_6.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.