1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. GEL SEN BENİ DİNLE SAYIN BOZKUŞ
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

GEL SEN BENİ DİNLE SAYIN BOZKUŞ

A+A-

MİNİK KUŞ İLE ŞAŞTIK KALDIK!

NASIL ANLATACAĞIZ ŞEHİTLERİN YAVRULARINA...

GEL SEN BENİ DİNLE SAYIN BOZKUŞ

SAYIN BOZKUŞ SOSYAL MEDYAYI TAKİP EDİYOR MUSUNUZ?

 

Haberi eline geçirdi mi hiç üşenmez; yaz demez, kış demez taaa İstanbul'dan Ankara'ya bir solukta kanatlanıp penceremin önüne konar hemen. Böyle durumlarda oldukça heyecanlı ve sabırsızdır. İlla elindeki dosyayı anlatacak ve gümrüklerde olup biteni bana anlatacaktır bana. Bizim meşhurrr minik kuş işte. Tanırsınız onu.Hani şu birbirinden ilginç gümrük dosyalarını kamuoyuna duyurmamdaki en büyük yardımcım.

İşte! Yine günlerden Minik Kuş'un günü. Sen kalk hiç üşenme, İstanbul'dan kanat çırp bir nefeste gel Ankara'ya. Minik Kuş Ankara Yenimahalle'de bir ağaca konduktan sonra hemen telefona sarıl. 'Alo, Alo, Alo...' Telefonu açıp 'Hayırdır! Minik Kuş'um. Bu ne hal?' diyemeden başladı konuşmaya… ' Aykut bey, Aykut bey..Çabuk beni Yenimahalle'den al anlatacaklarım var sana'...

Bizim minik kuşu arabama atladığım gibi Yenimahalle'de tünediği ağaçtan alıyorum. Daha koltuğa kurulur kurulmaz anlatmaya başlıyor İstanbul Gümrükleri'nde olup bitenleri. O anlattıkça ben not tutuyorum, not tutarken Minik Kuş'a ardı ardına sorular yapıştırıyorum. Aracın içerisinde böyle bir ortamdan sonra Minik Kuş'un yorgunluğu gözüme çarpıyor. Hemen kendisine ' Konyalı'ya gidelim mi?' diye soruyorum. Kuş pide-et yer mi demeyin. Minik Kuş öyle yorulmuş ve bitap düşmüş ki ne bulduysa yiyecek zavallı. Bizim minik kuş teklifim karşısında, 'Sevgili ağabeyim içimiz dışımız etli etmek oldu' diye yapıştırıyor lafı bana. Bende kendisine daha rahat olacağı bir ortama davet ediyorum.

Hemen Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın karşısında konsepti oldukça değişik bir yere kuruluyoruz beraberce. Ama kurulduğumuza, konuşacağımıza bin pişman oluyoruz. Eskişehir yolu üzerindeki mekânın sağı solu lokanta, bar ve cafeler ile dolu. Herkes yemeğini yiyor, dibine vuruyor içkinin. Müzik mi o sonuna kadar açık kulakları patlatırcasına.. Göz göze geliyoruz Minik Kuş ile. Oysaki o gece, daha bir kaç saat öncesi aralarında üst düzey subaylarımızında olduğu bir sürü şehit vermişiz Hakkari Dağlıca'da… Düşünüyoruz ikimizde 'Biz bu muyuz?' diye. Sonra yeniden gözlerimiz tarıyor o düşündüren ortamı. Son ses müzik ve o müzik eşliğinde gerdan kıranlar çarpıyor gözlerimize. Kimsenin umurunda değil 'Bu insanlar niçin ölüyorlar' diye. Ama sonra düşünüyoruz yeniden. Ölen bu kesimin bebeleri değil ki... Onlar zengin, güçlü insanlar. Onlara ne vatanın bölünmez bütünlüğünü sağlayacağım diye ölen Mehmedim'den. İyi de yarın öbürgün şehit jandarma astsubay üstçavuş Turgay Topsakaloğlu'nun 7 yaşındaki oğlu Emir Kaya'ya, henüz 3 yaşında baba kokusundan mahrum kalan Beren Balım'a, şehit bordo bereli astsubay kıdemli çavuş Samet Çakır'ın kızı Duygu’ya, şehit yarbay İhsan Ejder'in kızı Altunay'a ya ne diyeceğiz? Nasıl anlatacağız onlara babalarının kimler için öldüğünü? Var mı cevabı olan. Bu nedenledir ki, hiç olmazsa ama hiç olmazsa böylesi acı günlerde herkesi duyarlığa davet ediyorum. Ha unutmadan Minik Kuş'un anlattıkları tam anlamıyla skandal! Kuş'un anlattıkları çok yakında köşemde bilgilerinize sunulur sayın okurlarım...

GELELİM SAADETE...

Aman dikkat! Sözüm size Sayın Bozkuş.. Sosyal medyayı takip ediyor musunuz? Bilemem ama takibe başlayıp memurlarınızın paylaşımlarını bir görün derim. Bakın..! İstanbul içi değişikliklerde görevlendirdiğiniz bazı memurların paylaşımlarını anlatmak istiyorum size.

Tarihlerini de vereyim size…

·  F.B.' nin 22 Mart Kazlıçeşmenewroz alanında pkk paçavrası ile paylaştığı görüntü

·  1 Ocak günü haramzadeler 2014 yılının mutlu aile hatırası başta Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere diğer devlet görevlilerinin olduğu görüntülü paylaşımlar.

·  A.E.’nin 4 Eylül 2012 günkü paylaşımları.. Her iki kişide Halkalıya vermiştiniz hatırladınız mı?

·  A.K.’nin 15 Mayıs 2014 günkü paylaşımı. Bu memur er döneminde AHL serbest bölgeye alınıyor, sonra antrepo memuru yapılıyor siz gelince Ambarlı'ya veriyorsunuz bu tosunu. Arkadaş burada kabına sığmadığı için Ambarlı'da çalışırken ceza alıyor. Tekrar söylüyorum Bozkuş, sosyal medyada çalışanlarınızı takip edin. Elimde öyle resim ve paylaşımlar var ki inanın utanırsınız sizde benim gibi..

BENİ BİR DİNLEYİN SAYIN BOZKUŞ...

Sayın Bozkuş sosyal âlemden şimdi izninizle tarafıma ulaşan bilgiler ışığında sizi yakından ilgilendiren konulara girmek istiyorum. Sayın Bozkuş, İstanbul gümrüklerinin en yetkilisi olarak şimdi aktaracaklarımı iyi dinleyin.

2015 Ekim ayının 5'in de ulusal basında yer alan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yapmış olduğu denetimler sonrası Sancak, Netpa ve Bower marka cep telefonu şarj cihazlarının aşırı akım ve topraklama hatası ile elektrik çarpma riski taşıdığı için toplatılma kararı alındığı ilgili bakanlıkça kamuoyuyla paylaşılır. Şimdi sorumu soruyorum; Sayın Bozkuş. Bu cihazlar hangi gümrükten ithal edilmiştir?

Ya Ambarlı ya da Halkalı ya da Ambarlı'dan aktarmayla Halkalı... Şimdi de siz sorabilirsiniz bana TSE varsa Tareks varsa gümrüğün yapacağı fazla bir şey yok'diye.. Ama ben işin orasında değilim. Bu işlemleri yapanlar kim? Bu markaların arkasındaki kişiler kim? Bakın ben açıklayayım, siz dinleyin. Hep bunu ben açıklayıp siz dinleyin diyorum ama Sayın Bozkuş gereğini de yapın. Onlar kim biliyor musunuz hemen tanıyacaksınız. Şirinevler sakinleri Hayri ve Rahmi beyler.. Sayın Bozkuş bak benden söylemesi. Sen gel bu kişilerin ithalatlarını bir mercek altına al. Ne dersin? Ne kaybedersin ki? Alacak mısınız Sayın Bozkuş?

 

SAYIN BOZKUŞ,  BEN GÜMRÜKTEN BELGE FALAN ALMAM!

Sayın Bozkuş sıkılmayın, kızmayın lütfen beni sabırla dinleyin. Yazdıklarım inanın uyarı niteliğindedir. Bakın Sayın Bozkuş, siz ne yaptığınızın farkında mısınız? Bundan önceki yazımda İstanbul Valiliği'nin memurlarınızla ilgili soruşturma izninin verildiği belgeyi yayınlamıştım. Eminim ki okumuşsunuzdur. Siz bu korkunç işin üzerine gidip hatalar zincirinden döneceğinize ‘bu belgeyi kim sızdırdı’nın peşine düşüp üç masum çalışanın onurlarıyla oynuyorsunuz. Yapmayın günahtır, yukarıda yüce yaradan Allah var!

Benim gümrükten belge almak için gümrük çalışanlarının hiç birine ihtiyacım yok. Bunu çok iyi bil! Ha birde şunu söyleyeceğim eğer yüreğin yetiyorsa vicdanın bir nebze acıyorsa (büyük, büyük yazayım sana)

' BAKIRKÖY 1 AĞIR CEZA MAHKEMESİ’NDE TOPLU KAÇAKÇILIKTAN YARGILAN  AMBARLIYA MÜDÜR YARDIMCISI  OLARAK VERİLEN KİŞİ ALDA GÖRELİM ' NE BABA YİĞİT NE KAMU ADAMI OLDUĞUNU!..

Ama alamazsın. Neden mi bak dinle Sayın Bozkuş. Alamayacağını ben çok iyi biliyorum. Çünkü işin aması var, maması var. Öyle değil mi Sayın Bozkuş? Sayın Bozkuş benim sizinle fazla uğraşmamam için eski gümrük müdürü şimdilerde ise gümrük müşavirlik şirketi olan bir kişiyi göndermenizi ilerideki yazılarımda uzun uzun anlatacağım. Siz Sayın Cumhurbaşkanına hakaret eden bunları sosyal medyada paylaşan çalışanlarınızla ilgilenin. Devletin en yüce makamına saldıran bu kişileri tasmalarından tutup bir yere bağlayın. Siz bu camiada unutmayın ki, o yüce makama hakaret eden bunları cezalandıracağınız yerde yaptığınız rotasyonlarla bu kişileri güzel yerlerde görevlendiren kişi olarak anılacaksınız.

BENİM GÖRÜŞÜM ŞUDUR Kİ:

SÖZÜN KISASI  SAYIN BOZKUŞ, BU İSTANBUL’DA ÇALIŞMAK SİZE BİRAZ BÜYÜK GELDİ.  ÇÜNKÜ GEÇMİŞTE İDARECİ  VASFINIZ OLMADIĞINDAN ZORLANIYORSUNUZ. Görüşmek üzere Sayın Bozkuş...

KUMAŞ OPERASYONU’NUN PERDE ARKASI

İstanbul’da geçenlerde yapılan meşhur kumaş vurgununun perde arkasına uzanalım şöyle. Hazır mısınız? Haydi başlayalım o zaman..

İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü 17.08.2015 tarihli 9907769 sayılı yazısıyla bir firmayla ilgili yapılan işlemleri Ambarlı Gümrüğü'nden sorar. İlgili gümrük idaresi de aynen şöyle cevap verir. Belgelerin ışığında aktarıyorum.

07.07.2015 günlü 15lr343100102286 sayılı transit refakat belgesi muhteviyatı eşyaların bulunduğutemu62171254 numaralı konteyrın yapılan fiziki muayenesinde 1. Kalemde toplam 650 kap 29536 metre brüt 24559 kg olarak 59031090 tarife pozisyonunda beyan edilen ve faturada pvc kaplı polyester kumaş şeklinde yer alan eşyanın 50 kap 1650 kg ve 1984 metre olduğu 2. Kalemde 50 kap 1329 kg olarak 96072090 tarife pozisyonunda beyan edilen ve faturada fermuar zinciri şeklindeki eşyanın 44 kap 1565 kg olduğu ekli faturada ve beyannamede yer almayan 646 kap 23495 kg 960711 tarife pozisyonunda fermuar cinsi eşya tespit edilmiştir. Kap sayısını beyan edilenden 40 kap fazla olduğu tespit edilir.

27.07.2015 günlü 15lr3431001022669 sayılı transit refakat belgesinin 1.kaleminde 306 kap brüt 7317 olarak 59031090tarfe pozisyonunda pvc kaplı polyester kumaş olarak 2.kaleminde 47 kap 336 kg olarak 60063190 tarife pozisyonunda yüzde yüz polyester örme kumaş olarak beyan edilen eşyanın bulunduğu pctyu9012743 nolu konteynırın yapılan fiziki muayenesinde 1. Kalemin 60 kap 1000kg 59031090 pozisyonunda pvc kaplı polyester kumaş 2.kalemin ise 293 kap 6510kg 6001 tarife uzun tüylü örme mensucat olduğu tespit edilir.

30.07.2015 günlü 15lr3431001140337 sayılı transit refakat belgesinin 1. Kaleminde 588 kap brüt 21624 kg olarak 59031090 tarife pozisyonunda pvc kaplı polyester kumaş olarak 2. Kaleminde 98 kap 582 olarak 60063190 tarife pozisyonunda yüzdeyüz polyester örme kumaş olarak beyan edilen mrku4960446 nolu konteynırın yapılan fiziki muayenesinde 1. Kalemin 30 kap 550 kg 59031090 pozisyonunda  pvc kaplı polyester kumaş 2. Kalemin ise 844 kap 21590 kg 6001 tarife pozisyonunda uzun tüylü örme mensucat olduğu tespit edilmiştir. Kap sayısının beyan edilenden 188 fazla olduğu.

27.07.2015 günlü 15lr3431001122989 sayılı transit refakat belgesinin 1. Kalemde 677 kap brüt 24985 kg 31726 metre olarak 59031090 tarife pozisyonunda pvc kaplı polyester kumaş olarak 2. Kaleminde 73 kap brüt 542 kg olarak 54076130 tarife pozisyonunda yüzdeyüz polyester dokuma kumaş olarak beyan edilen eşyanın bulunduğu msku9244359 nolu konteynırın yapılan fiziki muayenesinde 1. Kalemin 50 kap 900kg 59031090 pozisyonunda pvc kaplı polyester kumaş 2. Kalemin ise 700 kap 24670 kg 5515 tarife pozisyonunda polyester kumaş olduğu tespit edilir.

11.08.2015 günlü 15lr3431001204610 sayılı transit refakat belgesinin 1. Kalemde 65 kap brüt 2273 kg olarak 59031090 tarife pozisyonunda pvc kaplı polyester kumaş olarak 2.kaleminde 260 kap 4917 kg olarak 60063190 tarife pozisyonunda yüzdeyüz polyester örme kumaş olarak beyan edilen eşyanın bulunduğu msku1875492 nolu konteynırın yapılan fiziki muayenesinde 1. Kalemin 30 kap 590 kg 59031090 pozisyonunda pvc kaplı polyester kumaş 2. Kalemin ise 289 kap 6480 kg 6001 tarife pozisyonunda uzun tüylü örme mensucat olduğu tespit edilir. Bu uygunsuzlukları ise Ambarlı'da görevli beş gümrük muayene memuru ortaya çıkarır ve operasyonda bu belgelerin ışığında gerçekleşir.

Ambarlı’dan uçan 100 konteynırla ilgili gelişmeler…

Ulusal medyada yayın yapan bir gazetenin Ambarlı'da 100 konteynırın buhar olduğundan bahsedilmişti. Bu konuyla ilgili soruşturmanın müfettişler tarafından bitirildiği ve raporunun hazır olduğu ve de raporda çok çarpıcı bölümler olduğunu raporu açıkladığımda zaten göreceksiniz.

Size raporun tarihini veriyorum. 15.10.2015 rapor biri başmüfettiş olmak üzere üç müfettiş tarafından yazıldığını da belirteyim.

BİRAZDA HAYIRLI İŞLERDEN SÖZ EDELİM;

1-)Doğu Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Kocaeli Kaçakçılık İstihbarat Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri ve gümrük çalışanlarıyla beraber yaptıkları operasyonda cam eşya beyan edilen konteynırda porselen çıkması üzerine soruşturma başlattılar. Yine başka bir operasyonda, 9 ton tütün yakalandı. Şüpheliler yargıya sevk edildi. Emeği geçenleri buradan tek tek kutlarım..

2-)İstanbul Ambarlı'da yapılan bir operasyonla gümrük muhafaza ekipleri 3 konteynır kaçak sigara ele geçirdi. Olayla ilgili soruşturma ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı ile derinleştirilerek sürdürülüyor. Ellerinize sağlık arkadaşlar…

İKİZ TAKKE VURGUNU

Hangi gümrükten, T1 ile sütyen vurgunu yapıldı? Çok yakında... Bekleyin!

 

- Yazardan SON DAKİKA Flaş Not -

- Geçtiğimiz pazartesi günü Ambarlı Gümrük Müdürünün odasında kavga çıktığı iddia ediliyor. Kavganın nedeni acaba liste çalışması mı?

- Birde boşu boşuna sosyal medya hesaplarınızı paylaşımlarınızı silmeyin. Tüm bilgi-belgeler-paylaşımlar kısaca herşey elimde! Özellikle Ambarlıdakiler size sesleniyorum. Duyurulur!

 

YAZAR NOTLARI

Gelelim esas notlarıma:

1-) Tayini Çıkan Bir Personelle İlgili Bir Bölge İdari Mahkemesi’ne Bakanlık Özel Kalemden Kim Telefon Açarak Yürütmenin Durdurulmaması İçin Baskı Yaptı mı Acaba?

2-) Mersin’de Ortaya Çıkartılan Et Kaçakçılığı Dosyasını Savcılık ve Mahkeme Evraklarıyla Çok Yakında İşleyeceğim.

3-) Erenköy Gümrüğü’nün Denetimindeki Bir Antreponun YGM’sinin Tutuklandığı, İddia İse Ambarlıdan Sevk Edilen Eşyaların Yolda Değiştirildiği Yönünde…

4-) Ambarlı Gümrüğü’nden Hibe Adı Altında Çok Sayıda Konteynırla Mont Gönderildiği yine tarafıma gelen bilgiler arasında… Araştırmam sürüyor..

Bekleyin!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
23 Yorum