1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Gelecek Yıl Yine Birlikte Gülmeye, Birlikte Ağlamaya Bekliyoruz"
Gelecek Yıl Yine Birlikte Gülmeye, Birlikte Ağlamaya Bekliyoruz

"Gelecek Yıl Yine Birlikte Gülmeye, Birlikte Ağlamaya Bekliyoruz"

Türkçeyi dünyaya sevdiren 11. Türkçe Olimpiyatları Kültür Şöleni kapsamında 140 ülkeden 2 bin öğrencinin katıldığı kapanış programı büyük etkinliğini belediye başkanları gözyaşlarıyla izlediklerini ifade etti.

A+A-

Türkçeyi dünyaya sevdiren 11. Türkçe Olimpiyatları Kültür Şöleni kapsamında 140 ülkeden 2 bin öğrencinin katıldığı kapanış programı büyük etkinliğini belediye başkanları gözyaşlarıyla izlediklerini ifade etti.

Dünyanın en çok barışa ihtiyaç duyduğu zaman dilimlerinden olan bu günlerde bütün dünya çocuklarının Türkiye’den barış, kardeşlik çağrıları yapması çok ama çok önemli olduğunu vurgulayan Sakarya Akyazı İlçe Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı ”Gönül erlerini kutluyorum” dedi. Başkan Yazıcı ”Bu işin temelinde iyi duygular, samimiyet var. Bu samimiyet sayesinde ’sulh adaları’ oluşturmak mümkün. Öğrenciler kıtalararası, medeniyetler arası köprü kuruyor. Gelecek yıl yine birlikte gülmeye, birlikte ağlamaya bekliyoruz.”şeklinde konuştu.

Gözyaşlarıyla kapanış programını izlediklerini ifade eden Kuzuluk Belde Belediye Başkanı Bilal Soykan "Bu olimpiyatların büyük bir barış halkası olduğunu” söyledi. Başkan Soykan ”Ben burada anladım ki, siyahın beyazla, esmerin griyle sarmaş dolaş olması barışı simgelemektedir. Bizler, diline, ırkına ve milletine bakmadan, insanların birbirini sevdiği, kardeşlik bağları güçlü bir ülkede yaşıyoruz. Ne Mutlu Türkçemize, bugün dünyanın yüzden fazla ülkesinde bayrağımızla birlikte ’Barış’ ve ‘Sevgi’ sözcükleri hayat buluyor. Fedakâr öğretmenlerimizi tebrik ederim." dedi.

Olimpiyat coşkusu, akılla, kelimeyle tarif edilemeyeceğinin altını çizen Dokurcun Belde Belediye Başkanı Ruhi Yılmaz ”Kavga yok burada, kardeşlik var, dostluk var. Türkiye’nin dünyadaki barış elçilerini kutluyorum” dedi.

Altındere Belde Belediye Başkanı Mehmet Çakmak, "Yeryüzünün farklı noktalarında verilen Türkçe eğitimlerinde dilimizi öğrenen ve bunu sanatsal bir aktivite olarak bizlere sunan kardeşlerimiz, barışın, dostluğun, sevgi ve saygının diliyle bize sesleniyor. Her birileri böylece uluslararası nitelikte bir bilim adamı, kültür insanı olma yolunda ilerliyor." diye konuştu.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.