1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Gemlik'te Taşkınlara Karşı Yaptırılan Yağmur Suyu Terfi İstasyonu Açıldı
Gemlikte Taşkınlara Karşı Yaptırılan Yağmur Suyu Terfi İstasyonu Açıldı

Gemlik'te Taşkınlara Karşı Yaptırılan Yağmur Suyu Terfi İstasyonu Açıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi´nin Gemlik sahillerinin su taşkınlarından korunmasını sağlamak amacıyla yaptırdığı yağmur suyu terfi istasyonu, düzenlenen törenle hizmete alındı.

A+A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi´nin Gemlik sahillerinin su taşkınlarından korunmasını sağlamak amacıyla yaptırdığı yağmur suyu terfi istasyonu, düzenlenen törenle hizmete alındı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, terfi istasyonuyla birlikte özellikle Hamidiye ve Dr. Ziya Kaya mahallelerinde sıkça görülen, bölgenin tümünde yaşanan sel baskınlarının önüne geçildiğini söyledi.

    Terfi istasyonunun açılışı nedeniyle Gemlik Adliyesi önünde düzenlenen törene; Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´nin yanı sıra Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Yeni Sölöz Belediye Başkanı Güngör Özhan, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, AK Parti Gemlik İlçe Başkanı Necdet Yılmaz ve davetliler katıldı.

    Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yapılan yatırımla birlikte Gemlik´te her yıl özellikle Hamidiye ve Dr. Ziya Kaya mahallelerinde yaşanan su taşkınlarının önüne geçildiğini ifade etti. Gemlik´in tamamını ilgilendiren konudan 1 yıl önce Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz sayesinde haberdar olduklarını ve çalışmalara hemen başladıklarını vurgulayan Başkan Altepe, "1 yıl süren çalışmalarımız sonucunda, 13 metre uzunluğunda, 5 metre genişliğinde ve 55 metre yüksekliğindeki terfi istasyonunu tamamlayarak hizmete aldık. 5 adet pompa ünitesiyle desteklediğimiz istasyonu, saatte 2 bin 160 metreküp suyu denize deşarj eder hale getirdik. Bu çalışmalarımızın bize maliyeti 1.5 milyon TL oldu." dedi.

    Gemlik´e son 4 yılda 58 milyon TL´lik yatırım yaptıklarını, onlarca milyon TL´lik yatırımların ise sırada beklediğini belirten Başkan Altepe, "İnşallah şimdiden sonra yapacağımız yatırımlarla, Gemlik´in gelişmesi daha da hızlanacak." diye konuştu. Gemlik´te en büyük yatırımı alt yapının aldığını söyleyen Başkan Altepe, ilçede son 2 yılda 234 kilometrelik içme suyu hattı, 105 kilometrelik kanalizasyon, 35 kilometrelik yağmur suyu, 200 kilometrelik dere ıslahı ve 4.5 kilometrelik dere temizliği çalışmalarının yapıldığını, 104 bin ton asfaltın döküldüğünü ifade etti.

    Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz da Gemlik´in ´Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe sayesinde´ altın dönemini yaşadığını söyledi. İlçede son 2 yılda muhteşem bir değişim yaşandığını ve yapılan büyük hizmetlerin ortasında Başkan Altepe´nin bulunduğunu hatırlatan Yılmaz, alt yapıdan spora, rekreasyon alanlarından çevre düzenlemelerine kadar yapılan çalışmalarda Büyükşehir Belediyesi´nin desteğinin büyük olduğunu ifade etti. Açılışı yapılan yağmur suyu terfi istasyonunun da ilçede yaşanan büyük bir sıkıntıyı giderdiğini belirten Yılmaz, “Başkanımız Recep Altepe´ye Gemlik halkı adına teşekkür ediyorum. 2010 yılında burada su taşkınları nedeniyle adliye binasına girmek imkansızdı. Keşif araçlarıyla aktarmalı olarak adliye binasına giriliyordu. Yapılan terfi istasyonuyla birlikte ilçemiz için kabus olan yağmur suları rahmete döndü." diye konuştu.

    Konuşmaların ardından tesisin açılışı gerçekleştirilerek, protokol üyeleri tarafından denize deşarj yapıldı. CİHAN

Gemlik'te taşkınlara karşı yaptırılan yağmur suyu terfi istasyonu açıldı

Gemlik'te taşkınlara karşı yaptırılan yağmur suyu terfi istasyonu açıldı

Gemlik'te taşkınlara karşı yaptırılan yağmur suyu terfi istasyonu açıldı

Gemlik'te taşkınlara karşı yaptırılan yağmur suyu terfi istasyonu açıldı

Gemlik'te taşkınlara karşı yaptırılan yağmur suyu terfi istasyonu açıldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.