1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. 'Gençler, Halk Oyunları İle Sosyalleşecek'
Gençler, Halk Oyunları İle Sosyalleşecek

'Gençler, Halk Oyunları İle Sosyalleşecek'

Türkiye Halkoyunları Federasyonu Başkanı Gürhan Ozanoğlu, halk oyunlarında dünyanın en zengin hazinesine sahip olduğumuzu belirterek, " Bu zenginliği genç kuşaklara aktararak hem kültürün devam etmesini hem de gençlerin sosyalleşmesini hedefliyoruz.

A+A-

Türkiye Halkoyunları Federasyonu Başkanı Gürhan Ozanoğlu, halk oyunlarında dünyanın en zengin hazinesine sahip olduğumuzu belirterek, " Bu zenginliği genç kuşaklara aktararak hem kültürün devam etmesini hem de gençlerin sosyalleşmesini hedefliyoruz." dedi.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu, Malatya Valisi Vasip Şahin ile Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ı ziyaret etti. Ziyaretlere Türkiye Halk Oyunları Federasyonu yönetim kurulu üyesi Kemal Deniz ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür vekili Ömer Dağdelen de katıldı.

Ozanoğlu, ziyaretlerde yaptığı konuşmada, halk oyunları alanında Türkiye’nin dünyanın en varlıklı ülkelerinden biri olduğunu belirtti. Devletin son dönemde yaptığı çalışmalarla bu kültürel hazineye sahip çıktığını anlatan Ozanoğlu, “Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlı bir federasyon kuruldu. Daha organize bir şekilde çalışıyoruz, Çünkü bize emanet edilmiş çok büyük bir hazine var, her bölgemizde, her ilimizde hatta her ilimize bağlı köyümüzde farklı zenginlikleri olan bir hazinemiz var. Bizde bunu sağlam ellerde gelecek nesillere taşımayı hedefliyoruz. Önemli olan kültürümüzü korumak, yaşatmak ve gelecek nesillere taşımak. Bunu yaparken de gençlerimizi sosyalleştirmeye çalışıyoruz. Amacımız çocuklarımızı ders ortamındaki başarıları kadar bu alanda da ders havasından deşarj edip sosyalite anlamında doldurmak ve onları sağlam sosyal birer birey olarak yetiştirmek. Sonuçta gençlerimiz, burada yetiştikten sonra sanatın herhangi bir dalıyla veya özellikle de halk oyunlarıyla ilgilendikten sonra, bu insanları kötü bir ortama çekmenin imkanı yok gibi bir şey. O kadar kutsal bir işle uğraşıyoruz. Bizi biz yapan değerlerle uğraşıyoruz” dedi.

Vali Şahin de federasyona kültürel zenginlikleri yaşatarak önemli bir çalışmaya imza attıklarını ifade etti. Türkiye’nin halk oyunları alanında dünya çapında ciddi başarılar elde ettiğine değinen Şahin, şöyle devam etti: “Otantik bir zenginliğimizi, folklorumuzu hem yaşatıyorsunuz hem de dünya’ya tanıtıyorsunuz. Çok güzel sonuçlar elde ediyorsunuz ve bizler de gururla izliyoruz. Folklorumuz önemli bir kültür öğemiz, her yörede farklı bir desene giysiye stile koreografiye sahip dünyanın diğer ülkelerinde çok nadir görülür dolayısı ile de dünyanın çok dikkatini çekiyor. Bu sebeple de birçok yöremize ait dünya’da epeyce bir birinciliğimiz var.”

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise halk oyunlarının Türk kültüründe ayrı bir yeri olduğunu vurgulayarak, Malatya'da bu kültürün halen yaşatıldığını ifade etti. Çakır, "Biz de bu güzel geleneğin yaşatılması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu amaçla Esenlik Malatya Belediyespor bünyesinde de bir ekip kurduk" ifadelerini kullandı.
Federasyonun plaketini Vali Şahin’e hediye eden Başkan Ozanoğlu’ na Vali Şahin’de Malatya kayısısı hediye etti. CİHAN

'Gençler, halk oyunları ile sosyalleşecek'

'Gençler, halk oyunları ile sosyalleşecek'

'Gençler, halk oyunları ile sosyalleşecek'

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.