1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Gençlerin Kamp Ateşi Yandı
Gençlerin Kamp Ateşi Yandı

Gençlerin Kamp Ateşi Yandı

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerinden BURFAŞ ve Büyükşehir Belediyespor'la birlikte organize ettiği gençlik ve izci kampının ikinci dönem kamp ateşi, Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe'nin de katıldığı coşkulu bir organizasyonla yakıldı.

A+A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerinden BURFAŞ ve Büyükşehir Belediyespor'la birlikte organize ettiği gençlik ve izci kampının ikinci dönem kamp ateşi, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin de katıldığı coşkulu bir organizasyonla yakıldı. Sosyal belediyecilik anlayışının bir gereği olarak gençlere büyük önem verdiklerini belirten Başkan Altepe, "Sizler Bursa'mızın ve ülkemizin geleceğisiniz. Lider ve öncü vasıflarla yetişerek, geleceğimizin umudu olacaksınız." dedi.

Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, BURFAŞ Genel Müdürü Mustafa Çaltılı, Türkiye İzcilik Federasyonu İl Temsilcisi Ali Mutlu, Kamp Sorumlusu Mustafa Altay, izci liderleri ve kampa katılan öğrencilerin iştirak ettiği Yiğitali köyündeki organizasyon renkli görüntülere sahne oldu. Öğrenciler, ikinci dönem kamp ateşini tezahüratlarla karşıladıkları Başkan Altepe'yle birlikte yaktı.

Organizasyonun "Bursa'nın gençleri geleceğe en iyi şekilde hazırlansın" diye düzenlendiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, gelecekte misyon ve vizyon sahibi olmanın önemine değindi. Bursa'nın gençlerinin en iyi eğitimleri alması gerektiğini, sosyo-kültürel açıdan, mesleki açıdan tüm formasyonları yüklenmiş, birikimli bir gençliği yetiştirmeyi vazife olarak gördüklerini ifade eden Başkan Altepe, "İnsanlığa medeniyeti öğreten Bursa'nın bireyleri olarak yetişiyorsunuz ve büyük sorumluluğunuz var. Bizler sizlerden çok şey bekliyoruz. Her alanda öncü ve lider olmanız için bu organizasyonları düzenliyoruz." diye konuştu.

Kamp süresince gençlerin gerek bireysel gerekse takım olarak donanımlı bir şekilde eğitileceğini, kampta izcilikten darta, bisiklete binmekten dağcılığa kadar tüm alanlarda kurslar verileceğini açıklayan Altepe, "Bununla birlikte başta çevre konusunda olmak üzere her alanda öncü ve liderlik yapabilen gençler olacaksınız. Onun için yöneticilerimizle, hocalarımızla, her türlü imkanımızla buradayız." şeklinde konuştu.

İkinci dönem gençlik ve izcilik kampı, 10-14 yaş grubuna yönelik olarak 4 dönem şeklinde planlandı. Her dönemde 400 öğrencinin yararlanabileceği kamp, toplamda 2 bin öğrenciye ev sahipliği yapacak. Kampta el sanatları, halk oyunları, binicilik, oryantring, okçuluk, bisiklet, dağcılık ve kent rehberliğiyle ilgili dersler verilecek.

CİHAN

Gençlerin kamp ateşi yandı

Gençlerin kamp ateşi yandı

Gençlerin kamp ateşi yandı

Gençlerin kamp ateşi yandı

Gençlerin kamp ateşi yandı

Gençlerin kamp ateşi yandı

Gençlerin kamp ateşi yandı

Gençlerin kamp ateşi yandı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.