1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. "Gençlik Eğitim Merkezleri'nin Belediyelere Devredilmesi Olumlu Bir Karar"
Gençlik Eğitim Merkezlerinin Belediyelere Devredilmesi Olumlu Bir Karar

"Gençlik Eğitim Merkezleri'nin Belediyelere Devredilmesi Olumlu Bir Karar"

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyeleri'nin, Hollanda'da ki temasları devam ediyor.

A+A-

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyeleri'nin, Hollanda'da ki temasları devam ediyor. TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Hollanda ziyaretlerinin 3 gün süreceğini, özellikle Hollanda'nın önümüzdeki yıldan itibaren 'Gençlik Eğitim Merkezleri'ni belediyelere devretmesini olumlu bir karar olarak değerlendirdi.

Üstün, "Gençlik merkezlerinin belediyelere devredilmesi yerelleşme adına önemli bir adım. Çünkü belediye meclisleri, belediye başkanları ve sivil toplum örgütleri daha fazla denetleme imkanına sahip olacaklar. Burada biraz da dikkatli olmak gerekir. Hollanda şöyle bir tehlike ile karşı karşıya kalabilirler. Bunu Almanya'da daha önce görmüştük. Belediyelere gençlik eğitim merkezlerini devretmekle birlikte, yukarıda denetleyici, düzenleyici bir müessese kurmazlar ise bu sefer her belediye, her gençlik dairesi kendi başına hareket etmesi ile karşı karşıya kalabilir. O bakımdan düzeni, nizamı ve yeknesaklığı birlikte düşünebilmek, birlikte hareket edebilmek kabiliyeti geliştirmek adına mutlaka bir federal kurumda bunların yetkilerine biraz karışması lazım. Böyle bu tür benzer kurumların yetkilendirilmesi gerekir." değerlendirmesinde bulundu.

Hollandalı yetkililerin bu tür durumları düşünmesi gerektiğini ifade eden Başkan Üstün, "Şayet bunu düşünmezler ise bu konuda bizim de onları bu yönde bir uyarımız olsun." dedi.

"ÇOCUĞU VE AİLEYİ DÜŞÜNEN BİR ANLAYIŞIN GELMESİNİ ARZULUYORUZ"

Hollanda'da ki temaslarında sadece Türk kökenli insanlarının sorunlarından ziyade, diğer vatandaşların sorunlarını da ihmal etmediklerini söyleyen Başkan Üstün sözlerini şöyle sürdürdü: "Dolaysıyla genel bir bütüncül olarak, sistem açısından, sistemin insanileştirilmesini arzuluyoruz. Biz aslında sistemin tamamını reddetmiyoruz. Böyle bir koruyucu aile sistemi, gençlik daireleri ihtiyaç aslında. İnsanların zorda kaldığında başvurabilecekleri bir kapı. Ama burada insani boyut eksik olabilir. Bu insani boyutu öne çıkartan, bu çözümlerde aileyi düşünen, çocuğu düşünen bir anlayışın gelmesini arzu ediyoruz. Bu eksiklikleri de konuşarak gidereceğiz. Bu durumların birde bizimde kültürümüze uygun şekilde uyarlanmasını arzuluyoruz. Hollanda'da ki yabancıların veya sonradan gelmiş insanların hassasiyetlerini, aile yapılarını, kültürlerini dikkate alan çözümler üretilirse çözümler başarıya ulaşılabilinir. Biz bunu arzu ediyoruz. Bu insanlar bizim ortak paydamız. Dolayısıyla bu ortak payda üzerinde, ortak görüşler birlikte çalışarak çözümler üretmemiz lazım. Bunun gayreti içerisindeyiz."

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, komisyon üyeleri AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ ve MHP Ankara Milletvekili Mustafa Erdem, Rotterdam ve Lahey temaslarının ardından Amsterdam yakınlarında ki İjmuiden'de ki bir cezaevini ziyaret edecekler. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.