1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. GENEL MÜDÜR VEKİLİNE AĞIR SUÇLAMALAR!!
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

GENEL MÜDÜR VEKİLİNE AĞIR SUÇLAMALAR!!

A+A-

'UMMA'DIĞIN TAŞIN ALTINDAN O ÇIKIYOR!.

GENEL MÜDÜR VEKİLİNE AĞIR SUÇLAMALAR

GENEL MÜDÜR VEKİLİ UMMAN HAMİTOĞULLARI, KENDİ MÜSTEŞARLIĞININ MÜFETTİŞLERİ TARAFINDAN AKARYAKIT VE ÇAY KAÇAKÇILIĞI İLE SUÇLANIYOR!! 2001 YILINDAN BUYANA HAKKINDA ÇEŞİTLİ SORUŞTURMA RAPORLARI DÜZENLENEN HAMİTOĞULLARI, HALEN DEVLETİN ÖNEMLİ KURUMLARINDAN GÜMRÜK MÜSTEŞARLIĞI GÜMRÜKLER GENEL MÜDÜR VEKİLİ OLARAK GÖREVİNİ SÜRDÜRÜYOR.

UMMAN HATİPOĞULLARI'NI BÜYÜK ZAN ALTINDA BIRAKAN SUÇLAMALAR BAZEN ZAMAN AŞIMINA UĞRATILIYOR; BAZEN DE YARGITAY SAFHASINA KADAR GETİRTİLİYOR. 'UMMA'DIĞIN TAŞIN ALTINDAN ÇIKAN UMMAN HATİPOĞULLARI'NIN MÜSTEŞARLIK İÇERİSİNDEKİ GELECEĞİ İSE KENDİSİ KADAR MESLEKTAŞLARI TARAFINDAN DA MERAK EDİLİYOR. HAKKINDA GÜMRÜK MÜFETTİŞLERİ TARAFINDAN HAZIRLANAN RAPORLARLA İLGİLİ SAVCILIKLARA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULAN HAMİTOĞULLARI'NIN GENEL MÜDÜRLÜĞE ASALETEN ATANMASININ DA, CUMHURBAŞKANI ABDULLAH GÜL TARAFINDAN ONAYLANMADIĞI BİLİNİYOR!.

 

Değerli okuyucularım; bu yazımda sizlere Gümrük Müsteşarlığı'nda çok hassas ve oldukça dillendirilen bir konuyu gündeme getirmek istiyorum. Hassas diyorum çünkü suçlanan kişinin konumu ve iddialar gerçekten de kaygı verici. Yazımı tamamen devletin müfettişlerinin yazdığı soruşturma raporlarına dayanarak yazacağım. İddiaları ve olayların neler olduğunu devletin tutanaklarından sizlere aktaracağım.

Kurumda Etkin Bir İsim

Suçlanan kişi dedim ya oldukça önemli bir isim. Gümrük Müsteşarlığı'nın bel kemiği olan bölümlerinden Gümrükler Genel Müdürlüğü'nün başında olan bir isim. Bu ismi, teşkilat içerisindekiler hemen tanımıştır. Ben tanımayanlar için yazıyorum. Bu milyonlarca TL'lik kaçakçılık soruşturmalarında usulsüzlük yaptığı iddia edilen kişi UMMAN HAMİTOĞULLARI. Hatipoğulları, uzun yıllar müsteşarlık içerisinde önemli görevlerde bulundu. Hamitoğulları daire başkanlıklarında, genel müdür yardımcılığı görevlerini ifa etti. Duyduğum kadarıyla da şimdi emekliliğine hazırlanıyor. Ama benim naçizane görüşüm; Hamitoğulları'nın emeklilik süreci biraz yoğun geçecek. Hamitoğulları kendi kurumunun müfettişlerince oldukça ağır kaçakçılık suçlamalarıyla karşı karşıya. Nedir o dosyalar şimdi sizlere bunları açıklayacağım!!

İhbarcısı ‘Gümrük Müşaviri’

Umman Hamitoğulları'nı büyük zan altında bırakan olayın ihbarcısı, halen İstanbul'da büyük bir holdingin gümrük işlerini yapan (adı bende saklı) Gümrük Müşaviri. İhbarcı, Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'na verdiği dilekçesinde Y.Ç Dış Ticaret A.Ş adlı şirketin gümrük beyannamelerinde, gümrük vergisi yüzde 145 olan Seylan Çayı'nı (Siyah Çay) sıfır gümrüklü ve oldukça kalitesiz olan Paraguay çayı olarak yurda sokacağını belirtir. Yazılı ihbarı alan devletin müfettişleri ise, hemen işe koyulur. İthalatın yapılacağı yer olan İzmir'e giderler.

Önemli İddialar

Müfettişler üç ay süren incelemeleri sonucunda, olayla ilgili çok önemli bilgi ve belgelere ulaşırlar. Gümrük Müsteşarlığı Teftiş Kurulu müfettişleri, soruşturma raporunda o dönemde Gümrükler Genel Müdür Yardımcısı olan Umman Hamitoğulları'nı zan altında bırakan rapor hazırlarlar. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na da gönderilen raporda müfettişler Y.Ç adlı firmanın ithalat belgelerinde yaptıkları incelemede, firmanın yüzde 145 olan Seylan Çayı'nı (Siyah Çay), kalite açısından düşük ve vergisi olmayan Paraguay çayı olarak yurda soktuğunun anlaşıldığını belirtirler.

Gümrükçüler de var!..

Müfettişler kaçakçılık olayını ortaya çıkardıkları gibi, kaçakçılığın üzerini örtmeye çalışan gümrük görevlilerini de deşifre ederler. Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın üç müfettişi, raporda çay kaçakçılığında suiistimalleri olan gümrük görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunulması gerektiğini de vurgularlar. Müfettişler, Milyonlarca TL'lik çay kaçakçılığında o dönemdeki İzmir Giriş Gümrük Müdürü ve İzmir Gümrük Başmüdürü'nün önemli rolleri olduğunun altını çizerler.

‘Neden izin vermedin?’

 

Müfettişler, detaylı raporlarında önemli bir bilgiye de ayrıntılarıyla yer verirler. İşte esas olayda burada başlar! İddiaya göre; o dönemin Daire Başkanı Müzeyyen Nafioğlu, İzmir Giriş Gümrük Müdürü ile İzmir Gümrük Başmüdür için bu olayla ilgili bir gümrük kontrolörünün görevlendirilmesini ister. Nafioğlu ilgili yazısında, çay kaçakçılığında rolleri olduğunu söylediği İzmir Gümrüğü'ndeki iki önemli ismin tetkik ve tahkikinin yapılması gerektiğini önemle vurgular.

Ancak bilin bakalım bundan sonra ne olur? Nafioğlu, biran önce kaçakçılık olayının ortaya çıkmasını ve bu kaçakçılık olayında iki gümrükçünün rolünün belirlenmesini beklerken hayretler içerisinde kalır. Çünkü Müzeyyen Nafioğlu'nun kontrolör istemesi birilerini kızdırmıştır. İstem kocaman bir 'HAYIR' alır. Milyonlarca TL'lik çay vurgununa adları karışan iki görevli, adliyenin kapısının önünden bile geçirilmez. Peki, bu tosunların soruşturma geçirmesine kim engel olur? İddia odur ki; halen aktif görevde bulunan Gümrükler Genel Müdür Vekili Umman Hamitoğulları.

Sevgili okuyucularım; şimdi izninizle muhatabına sormak istiyorum.

Sayın Umman Hamitoğulları, ortada milyonlarca TL'lik bir Çay Kaçakçılığı söz konusu.. Üstelik bu kaçakçılık olayında olmaması gereken, devletin gümrükçülerinin de olduğu vurgulanıyor. Bir daire başkanınız çıkmış diyor ki; 'Bu kişiler için kontrolör gönderin. Suçlu olup olmadıkları belirlensin' Siz bu isteme hemen 'Olur' yanıtı vermeniz gerekirken ne yapıyorsunuz?.. Kocaman bir 'HAYIR' diyorsunuz. Peki neden? O iki gümrükçüyü mü tanıyorsunuz? Tanıyorsanız çok mu dürüst bu gümrükçüler? Yoksa hiç bir gümrükçünün, hiç bir kaçakçılık olayının içerisinde olamayacağını mı düşünüyorsunuz? Yoksa... dilim varmıyor ama yoksa başka hesaplar mı var?

Sevgili okuyucularım.. Yazılarımda hiç kimseyi asılsız, kulaktan dolma iddialarla suçlamadım. Zaten suçlayan da ben değilim!. Ben sizlere devletin müfettişlerinin raporlarını yazıyorum. Yazmaya da arabama çiviler batsa bile (‘Çivi olayı da ne?’ diyeceksiniz biliyorum. Ama bu olayı önümüzdeki günlerde yazacağım..) devam edeceğim. İddialara muhatap olan Gümrükler Genel Müdür Vekili Umman Hamitoğulları hakkında birçok soruşturma raporları var. Önümüzdeki günlerde size yine Hamitoğulları'nın müfettişlerce zan altında bırakıldığı çok önemli bir Akaryakıt Kaçakçılığı soruşturmasını yazacağım. Tabiî ki yine devletin müfettişlerinin, bilirkişilerinin raporlarıyla..

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.