1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Genelkurmay adli müşaviri gözaltında!
Genelkurmay adli müşaviri gözaltında!

Genelkurmay adli müşaviri gözaltında!

Darbe girişimi sonrası YAŞ’la göreve başlayan Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Dinçer Ural, karargâh odasında gözaltına alındı. Kahramanmaraş’ta gözaltına alınanlardan 353’ü de tutuklandı.

A+A-

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından başlayan operasyonlar yurt genelinde sürüyor. Dünkü operasyonlar kapsamında Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Tuğgeneral Dinçer Ural gözaltına alındı. 28 Temmuz'daki Yüksek Askeri Şura'da tuğgeneral rütbesine terfi eden Ural'ın Genelkurmay Karargâhındaki odasında yakalandığı bildirildi.

İşte yurt genelindeki operasyonların bilançosu:

ANTALYA: 
Antalya'da gözaltına alınan aralarında Gazipaşa Havalimanı Şube Müdürü Murat Coşkuner'in de bulunduğu 41 şüpheliden 38'i tutuklandı. Kentteki operasyonda TÜRKSAT Antalya İl Müdürlüğü eski çalışanının da aralarında bulunduğu 4 kişi de gözaltına alındı.

HATAY: 
Yayladağı ilçesinde gözaltına alınan MHP'li Meclis üyesi Ahmet Alkaç ile komiser Mehmet Tüfek tutuklandı

MALATYA: 
Malatya'daki operasyonda Kütahya Vali Yardımcısı Şükrü Özcan, Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Selvi, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Malatya Bölge Müdürü Hüseyin Avni Dizman, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürü Ayhan Deligöz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Cevdet Tatar ve Malatya PTT Başmüdürü Fahri Ocak'ın da bulunduğu 25 kişi nöbetçi mahkemece tutuklandı.

GÖREVİNE GERİ DÖNDÜ: 
27 Temmuz'da FETÖ soruşturması nedeni ile açığa alınarak, hakkında soruşturma başlatılan Bursa Gürsu Kaymakamı Mehmet Makas'ın incelemesi sonuçlandı. İçişleri mülkiye müfettişleri ve Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma kapsamında Makas'ın FETÖ üyesi olmadığı tespit edildi. Gürsu Kaymakamı Mehmet Makas görevine geri döndü.

Batman'da 88 kamu personeli ihraç edildi, 26 şüpheli tutuklandı, 10 polisgözaltına alındı. Iğdır vali yardımcısı ile 10 öğretmen adliye sevk edildi.

Kahramanmaraş'ta, gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 730 kişiden 353'ü tutuklandı. Isparta'da 4 gün önce gözaltına alınana 11 polis tutuklandı.

Ardahan'da, Ardahan Üniversitesi'nde (ARÜ) görevli 15 akademik ve idari personelden 8'i, İznik'te 5, Burdur Bucak'ta ise esnaf ve işadamlarından oluşan 13 kişi tutuklandı.

Diyarbakır'da 2 şüpheli, Batman'da 10, Nevşehir'de 37, Kayseri'de 13, Kocaeli'nde 10, Mersin'de 27 polis tutuklandı. Karaman Emniyet Müdürlüğü'nde 5 şube müdürü açığa alındı.

25 ADLİYE PERSONELİ ÇAĞLAYAN'A SEVK EDİLDİ!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ / PDY yapılanmasının adliye ayağına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Bakırköy Adliyesi'nde gözaltına alınan 39 adliye personelinden 25'i İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.