1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gezi Parkı Eylemcilerine Polis Değil Sınava Gidemeyen Vatandaş Müdahale Etti
Gezi Parkı Eylemcilerine Polis Değil Sınava Gidemeyen Vatandaş Müdahale Etti

Gezi Parkı Eylemcilerine Polis Değil Sınava Gidemeyen Vatandaş Müdahale Etti

İstanbul Taksim'deki Gezi Parkı'nda yaşanan olayları protesto etmek isteyen gruplar, ülke genelinde eylemlerini sürdürüyor.

A+A-

İstanbul Taksim'deki Gezi Parkı'nda yaşanan olayları protesto etmek isteyen gruplar, ülke genelinde eylemlerini sürdürüyor. Bursa’da şehrin göbeğinde yol kesen eylemcilere müdahale bu kez polisten değil Açıköğretim sınavına gidemeyen vatandaşlardan geldi. Kendilerine tepki gösteren vatandaşa saldıran eylemciler, akşam buluşmak üzere eylemi sonlandırıp dağıldı. Dayak yiyen vatandaş ise eylemcilerden şikayetçi olacağını söyledi.

Bursa’da gece saatlerinden itibaren şehrin farklı yerlerinde Taksim Gezi Parkı’nda yaşanılan olayları protesto etmek için gruplar toplandı. Sabahın erken saatlerinde Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü’nde toplanan Halkevleri ve Türkiye Komünist Partisi üyesi gençlerin bulunduğu kalabalık, metroyla şehir merkezine geldi. Atatürk Anıtı önüne gelen kalabalığın bir bölümü dağıldı. Bazılarının yüzü maskeli olan eylemcilerden bir bölümü Atatürk Caddesi’ni ulaşıma kapattı. Yol kenarındaki bankları yol ortasına koyan eylemciler yaklaşık bir buçuk saat yolu ulaşıma kapattı.

Bursa Valiliği önündeki eylemi polis ekipleri uzaktan takip etti. Eylem sebebiyle belediye otobüsleri, dolmuş taksiler hizmet veremedi. Hal böyle olunca Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sınavına gitmek isteyen vatandaşlar mağdur oldu. Şehrin ana caddesini trafiğe kapatan eylemcilere sınava gidemeyip yolda kalan gençler tepki gösterdi. Bir bayan öğrenci, “Hiçbir şeye varamayacaksınız. Bu kadar insanı süründürdünüz, hiçbir şeye varamazsınız” dedi. Eylemcilerin ‘İnsanlar ölüyor, siz bize kızıyorsunuz, umrunuzda mı?’ demesi üzerine bayan öğrenci ‘İnsanları böyle mi kurtaracaksınız, yolu kapatarak mı insanları kurtaracaksınız?’ diyerek tepki gösterdi.

Belediye otobüslerinin yol kapalı olduğu için hizmet verememesinden dolayı sınava gidemeyen bir genç de eylemcilere tepki gösterdi. Bu esnada, eylemci grup arasındaki bir kişi, gence yumrukla saldırınca ortalık karıştı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafları ayırmak istedi. Bazı sağduyulu eylemcilerin maskeli gruba, ‘haydi arkadaşlar, akşam buluşalım, dağılalım’ demesine rağmen eylemciler uzun süre caddeden ayrılmadı. Eylemcilerin alandan ayrılmasıyla yol ortasındaki banklar kaldırılarak yol ulaşıma açıldı.

BURSA POLİSİ MÜDAHALE ETMEDİ

Gece boyunca Taksim Gezi Parkı protestoları yaşanırken Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri eylemcilere müdahale etmedi. Emniyet kuvvetlerine ‘müdahale etmeyin’ talimatı geldiği öğrenildi. Eylemcilerin darp ettiği bir kişi ise kendisine saldıranlardan şikayetçi olacağını söyledi. CİHAN

Gezi Parkı eylemcilerine polis değil sınava gidemeyen vatandaş müdahale etti

Gezi Parkı eylemcilerine polis değil sınava gidemeyen vatandaş müdahale etti

Gezi Parkı eylemcilerine polis değil sınava gidemeyen vatandaş müdahale etti

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.