1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gezi Parkı Eylemleri Fethiye'de Proje Değiştirtti
Gezi Parkı Eylemleri Fethiyede Proje Değiştirtti

Gezi Parkı Eylemleri Fethiye'de Proje Değiştirtti

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yapılacak alışveriş merkezinin projesinde değişikliğe gidildi.

A+A-

Muğla'nın Fethiye ilçesinde yapılacak alışveriş merkezinin projesinde değişikliğe gidildi. Önceki projeye göre kesilmesi gereken ağaçların Gezi Parkı eylemlerinden sonra konumunun aynı kalması kararlaştırıldı. Projenin yapılacağı 22 bin 823 metrekarelik arsa üzerinde bulunan 3 adet çınar ağacı, projede yapılan değişiklikle kesilmekten kurtarıldı.

Çalışmaları yerinde inceleyen ve kesilmekten kurtarılan ağaçların son durumu hakkında bilgi alan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, projelerde değişiklik yapılarak ağaçların kesilmesinin önlenebileceğini herkese gösterdiklerini söyledi.

Türkiye'deki toplumsal birikimlerin Pezi Parkı'ndaki birkaç ağaç ile tepkiye dönüştüğünü hatırlatan Saatcı, şöyle konuştu: "Ben o tepkiden sonra görüşlerimi sizlerle de paylaştım. Ertesi gün de buraya geldim. Bu ağaçların altında durdum. Belediyeye gittikten sonra imar müdürü ile görüşüp bu ağaçların kazı alanımızın içinde olup olmadığını sordum. Açtık projeyi baktık. Bu ağaçlar kazı alanı içerisinde yer alıyor. Taksim'deki ağaca sahip çıkıp Fethiye’deki ağacı kestirirsen bunun inandırıcılığı kalmaz. Oradakine ak buradakine kara dediğimiz zaman olmaz. Ak aktır, kara karadır. Bu anlamda arkadaşlarım bir çalışma yaptı. Projede ağaçlar kalacak şekilde küçük bir tadilatla bu ağaçları kurtardık. Bu üç tane çınar ağacının ömrü benden uzundur. Fethiye kaldığı sürece bu ağaçlar da burada kalacak.”

Fethiye Belediyesi İmar Müdürü Durcan Kaya da alışveriş merkezi projesinde 3 tane çınar ağacının inşaat alanının belirli noktalarına isabet ettiğini söyledi. Bu ağaçları kurtarmak için projede küçük değişiklik yapıldığını ve metrekare de herhangi bir değişiklik yapılmadığını aktaran Kaya, sadece tadilat projesi oluşturarak 3 ağacın kurtarıldığını ifade etti. CİHAN

Gezi parkı eylemleri Fethiye'de proje değiştirtti

Gezi parkı eylemleri Fethiye'de proje değiştirtti

Gezi parkı eylemleri Fethiye'de proje değiştirtti

Gezi parkı eylemleri Fethiye'de proje değiştirtti

Gezi parkı eylemleri Fethiye'de proje değiştirtti

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.