1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Gezi Parkı'nın Faturası 250 Milyon Lirayı Aştı"
Gezi Parkının Faturası 250 Milyon Lirayı Aştı

"Gezi Parkı'nın Faturası 250 Milyon Lirayı Aştı"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı olaylarının faturasının 250 milyon lirayı aştığını belirterek, bunun ülkenin kasasından çıktığını söyledi.

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı olaylarının faturasının 250 milyon lirayı aştığını belirterek, bunun ülkenin kasasından çıktığını söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri’de halka seslendi. Yüz binlerce insanının katıldığı mitingde konuşan Erdoğan, milletin sesini duyurmak için miting meydanlarının en meşru ve hukuki zeminler olduğunu vurguladı. Erdoğan, şöyle konuştu: "Biz bu mitingleri yapmayacağız da her gün sizin bu yakıp kırmalarınızı, kamu araçlarına, kamu binalarına saldırmanızı mı izleyeceğiz? Eğer siz de dürüstseniz, samimiyseniz, hukuk içinde gelin meydanlarda bunu yapın. Kırıp dökmeyin, yakıp yıkmayın. Yazıktır. Günahtır. Bunlar milletin malıdır. Meşru yolda siz de halkın karşısına çıkın."

Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda 'Büyük Oyunu Bozmaya Haydi Tarih Yazmaya' sloganıyla düzenlenen Milli İradeye Saygı Mitingi'nde katılımcılara teşekkür eden Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: “Anadolu, Trakya insanı haykırdı ve sesi dört bir yandan duyuldu. Başkent öyle bir haykırdı ki tüm Türkiye sesini işitti. İstanbul'da Kazlıçeşme'de 1,5 milyona yakın insana aynı soruları sordum. Kadim Osmanlı başkenti öyle bir haykırdı ki doğuda Pekin, batıda New York onları duydu. Şimdi o soruları Kayseri'de soruyorum. Sizden öyle bir cevap bekliyorum ki sesinizi tüm Türkiye duysun. Sizden öyle bir cevap bekliyorum ki sesinizi tüm yeryüzü duysun. Sizi başına kuma gömenler duymayacaktır. Sizi uluslararası medya, Türkiye'deki bir kısım medya duymayacaktır. Halkın iradesine karşı olanlar sesinizi duymayacaktır. Varsın onlar duymasınlar. Ben sizden öyle bir cevap bekliyorum ki sesinizi Bağdat duysun, Şam duysun, Beyrut duysun, Ramallah, Gazze, Kudüs duysun. Sizden öyle bir haykırış bekliyorum ki dünyanın bütün mazlumları, Somali, Myanmar, Suriye sesinizi duysun. Kayserili kardeşlerim sizlerden öyle bir haykırış bekliyorum ki Lahor, İslamabad, Kuala Lumpur, Üsküp, Saraybosna, Londra, Berlin sesinizi duysun. Sizden öyle bir nida bekliyorum ki Erbil, Bakü, Sana sesinizi duysun."

"MİTİNG YAPMAYIN DEDİLER KIRIP DÖKTÜLER"

"Başbakan gençleri dinlemiyor" iddialarını anımsatan Erdoğan, iddiaların doğru olmadığını belirterek, şöyle konuştu: “Çağırdım kendilerini, Bakanlar Kurulu toplantısından daha fazla dinledim. Peki o dinlediklerim genç de buradakiler genç değil mi? Oralarda yakanlar yıkanlar, şiddetle beraber olanlar, siz bu gençliğin sesini nereye koyacaksınız? Onlara bak, buraya sırt dön. Yok öyle 25 kuruşa simit. İşte milli iradeye saygı bu. Orayı da dinle burayı da dinle. Bunun yeri neresi sandık. Öyleyse sandığa saygı duy. Biz sizlerle gurur duyuyoruz. Bir başbakan olarak biz sorumluluğumuzun gereğini yerini getiriyoruz. Nerede? Hukuk içinde. Biz o gençlerimize, bir kısım gençlerimize, hepsini katmıyorum çünkü bunların içinde şiddete başvuranlar var, bunların içinde bu milletin değerleriyle tamamen çatışanlar var, ama bunların yanında maalesef bu oyuna gelenler de var, onları tenzih ediyorum. Fakat buradan sorumluluğumuz gereği olan hukuk içinde şu mitingleri yapmaktan rahatsız olanlar var. Kim bunlar? Diyorlar ki 'Ne olur Sayın Başbakan miting yapmayın, ne olur işte bunu anlatmayın.' Tamam biz bu mitingleri yapmayacağız da her gün sizin bu yakıp kırmalarınızı, dökmenizi, kamu araçlarına kamu binalarına saldırmanızı mı izleyeceğiz? Size milletin sesini duyurmak için bu miting meydanları, en meşru zeminlerdir. Bunu görün istiyoruz. Eğer siz de dürüstseniz, samimiyseniz, hukuk içinde gelin meydanlarda bunu yapın. Kırıp dökmeyin, yakıp yıkmayın, yazıktır günahtır. Bunlar milletin malıdır. Şu ana kadar 200 trilyonu aşkın zarar var. Bu nereden çıkıyor? Bu milletin kasasından çıkıyor. Burada fakir fukaranın, garip gurabanın hakkı var."

"TÜRK HALKINI ON YILLARDIR KUYRUKLARDA DURDUNUZ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kayseri mitingindeki konuşmasında duran adam eylemleri de vardı. Erdoğan, duran adam eylemine ilginç yaklaşımda bulunarak, o yıllarca Türk halkını kuyruklarda durduranların başka bir şey yapamayacağını ifade etti. “Uluslararası medya, düşmanlar, kuklalar, piyonları ne yaparsa yapsın Türkiye bu oyuna düşmeyecek” diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu millet 3 Kasım 2002’de oyunu bozdu. 27 Nisan’da, 22 Temmuz’da oyunu bozdunuz. Cumhuriyet mitingleri ile kurulan, Ergenekon ile kurulan oyunu siz bozdunuz. Cumhurbaşkanı seçtirmeme, partini kapatırım oyunlarını, Danıştay saldırısı, Reyhanlı saldırısını siz bozdunuz. Reyhanlı’da 53 kişi öldürüldü. O zaman ana muhalefetin lideri ne konuştu. Türkiye’deki STK’lar 53 kişinin ölümünden dolayı ne kadar üzüldü ve ağladı. Hiç sesleri çıktı mı? Uluslararası medyanın sesi çıktı mı? Çünkü tezgah başka idi. Dümen başka idi. Ana muhalefette bunun hesabını verecek. Onunda hesabını soracağız. O oyun da bozulacak. Bozuldu bozuluyor.”

Erdoğan, 2001 yılında AK Parti'yi kurup yola çıktıklarında söyledikleri 'Uzun ince bir yolda, gündüz gece gidiyoruz' sözlerini hatırlatarak, “Durmak yok yola devam diyoruz. Bunlar ne diyor. Duran adam. Bunlar 10 yıllarca Türk’e durmak yaraşmaz dediler ama durdurdular. Hala duruyorlar. Bunların hayatları boyunca yaptıkları durmak ve durdurmaktır. Başarılıdır. Bunlar yıllarca, CHP’liler bizi SSK kuyruklarında, eczane kuyruklarında durdurdular. Yıllarca üniversite kapılarında durdurdular. Devlet kapılarında yıllarca durdurdular. Tüpgaz, benzin kuyruklarında, ekmek şeker kuyruklarında bizleri durdurdular. En büyük hünerleri Türkiye’nin duran adam olmasıdır. Yerinde sayan ülke olmasıdır. Milleti durduramayanlar artık kendileri duran adam oldu. Ama biz durmayacağız. 2023'e doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Bu oyunu da bozacağız. Tuzağı alt üst edeceğiz. Ağaç bahane, çevre, Gezi Parkı bahane. Ekonomiye, demokrasiye kastettiler. Oyun içinde oyun var. Vitrinde Gezi Parkı var, ama perde arkasında büyüyen, güçlenen, uluslar arasında itibarı artan Türkiye var. Vitrinin arkasında rahatsız oldukları millet var, Kayseri var, milli irade var.” diye konuştu.
CİHAN

Başbakan Erdoğan: Gezi Parkı'nın faturası 250 milyon lirayı aştı

Başbakan Erdoğan: Gezi Parkı'nın faturası 250 milyon lirayı aştı

Başbakan Erdoğan: Gezi Parkı'nın faturası 250 milyon lirayı aştı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.