1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gezici Çanakkale Savaş Müzesi Gaziantep’te..
Gezici Çanakkale Savaş Müzesi Gaziantep’te..

Gezici Çanakkale Savaş Müzesi Gaziantep’te..

Türkiye Gaziler Vakfı tarafından Çanakkale’yi tanıtma projesi kapsamında oluşturulan gezici savaş müzesi otobüsü Gaziantep’te ziyaretçilerini bekliyor.

A+A-

Türkiye Gaziler Vakfı tarafından Çanakkale’yi tanıtma projesi kapsamında oluşturulan gezici savaş müzesi otobüsü Gaziantep’te ziyaretçilerini bekliyor. Özel dizayn edilerek müze haline getirilen otobüsün içinde Çanakkale Savaşı’ndan kalan eserler yer alıyor.

Çanakkale’yi tanıtma projesi kapsamında Türkiye Gaziler Vakfı tarafından oluşturulan gezici savaş müzesinin son durağı Gaziantep oldu. Çanakkale’den geldiklerini belirten Gaziler Vakfı üyesi Kadir Ünal, proje kapsamında Türkiye’yi dolaşarak insanlara Çanakkale Savaş’ının nasıl kazanıldığını seyyar müze ile tanıtmaya çalıştıklarını ifade etti.

Ömer Özdemir isimli vatandaş ise Gezici Savaş Müzesi’nin Gaziantep’e gelmesinden memnun kaldıklarını belirterek, “Çanakkale Savaşı kolay kazanılmadı. Gençlerin bunu daha iyi anlamaları için bu serginin gelip görünmesi gerekir.” dedi.

Müzede sergilenen eserler arasında savaş zamanından kalma Türk bayrağı, top mermileri, havada çarpışan mermiler, askerlere ait elbiseler, kılıçlar, ilaç malzemeleri ve düşmana ait eserler bulunuyor. Şimdiye kadar 9 ile giden gezici müze otobüsü, Gaziantep’te bir hafta Demokrasi Meydanı’nda gezilebilecek.
CİHAN

Gezici Çanakkale savaş müzesi Gaziantep’te

Gezici Çanakkale savaş müzesi Gaziantep’te

Gezici Çanakkale savaş müzesi Gaziantep’te

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.