1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı : Gıda Güvenliği Tehlikede
Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı : Gıda Güvenliği Tehlikede

Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı : Gıda Güvenliği Tehlikede

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Serkan Durmuş, tarımsal öğretimin 167.

A+A-

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Serkan Durmuş, tarımsal öğretimin 167. yılında gıda güvenliğin tehlikede olduğunu belirtti.

    Türkiye’de Tarımsal Öğretimin Başlamasının 167. yılı Uludağ Üniversitesi Rektörlük A Salonu'nda düzenlenen törenle kutlandı. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen törende, Türkiye’nin tarım ve gıda politikalarına ilişkin tespit ve eleştiriler yapıldı. Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, törende yaptığı konuşmada, Türkiye’de eskiden uygulamalı eğitime büyük önem verildiğini belirterek, üniversite olarak kendilerinin de son bir yılda tıp, veterinerlik, ziraat ve bazı sosyal dallarda uygulamalı eğitime ağırlık verdiklerini söyledi.

    Eğitimde kaliteyi yakalamak için yeniliklere devam edecekleri belirten Rektör Prof. Dr. Dilek, bunu da öğrenci, mezun, sivil toplum kuruluşları ve sanayi ile yapacaklarını ifade etti.

    “GIDA GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE”

    TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Serkan Durmuş da, tarımsal öğretimin 167. yılında gıda güvenliğine gereken önemin verilmediğinden yakındı. Türkiye’de 500 bin dolayında gıda üretim, satış ve toplu tüketim yapılan işletme bulunduğunu anlatan Durmuş, denetimlerin ise yalnızca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 4 bin 635 denetçisi ile yapıldığını kaydetti.

    Gıda ve tarımsal üretimde denetim yetkisinin ancak bu alanda eğitim görmüş mühendisler tarafından yapılması gerektiğine işaret eden Serkan Durmuş, “Madem ki bu ülkenin gıda ve ziraat mühendisine ihtiyacı yok, neden her yıl yeni bölüm ve mühendislik fakülteleri açılıyor?” diye sordu.

    “TMMOB ETKİSİZLEŞTİRİLİYOR”

    TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Doç. Dr. Ertuğrul Aksoy da konuşmasında TMMOB’un kamu adına yürüttüğü çabaların yok edilmeye çalışıldığını iddia etti. Keles’in 3 mahallesi ve 23 köyünü kapsayan, 15 köyü ise haritadan silecek olan kömürle çalışacak termik santral ihalesinin tüm itirazlara rağmen yapıldığını anlatan Aksoy, DOSAB’ta düşük kaliteli kömürle çalışacak termik santral ile DOSAB Tıbbi Atık Yakma Tesisi’nin de sırada olduğunu söyledi.

    Tüm bunların tarımsal üretimin en önemli unsuru toprak ve suyu yok edeceğini vurgulayan Aksoy, “Bir an önce, rant odaklı bakış anlayışından vazgeçilmelidir.” dedi.

    Ziraat Fakültesi Dekanı İsmail Filya da, tarım sektöründeki gelişmeleri yakından izlerken, eğitim ve öğretim kalitesini artırmaya çalıştıklarını söyledi.

    Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Talu da tarımcıların geçmişte olduğu gibi bilgilerini Anadolu ile paylaşmaları halinde tarımın gelişeceğini bildirdi. Konuşmaların ardından akademik yükselmesi yapılanlara ve meslekte 30 yılını dolduranlara belge ve plaket verildi. CİHAN

Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı : Gıda güvenliği tehlikede

Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı : Gıda güvenliği tehlikede

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.