1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gıda Üreten İşletmelere Yeni Düzenleme
Gıda Üreten İşletmelere Yeni Düzenleme

Gıda Üreten İşletmelere Yeni Düzenleme

Gıda işletmelerinin kayıt ve onay işlemlerine dair yönetmelikte değişiklik yapılması hakkında ki yönetmelik yürürlüğe girdi.

A+A-

Gıda işletmelerinin kayıt ve onay işlemlerine dair yönetmelikte değişiklik yapılması hakkında ki yönetmelik yürürlüğe girdi.

    Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, işletme kayıt belgesi almak için il veya ilçe müdürlülerine başvuran işletmelerin beyan etmesi zorunlu belgelere ilişkin şu bilgileri verdi: “Yönetmelikte yapılan değişiklik gereği kayıt kapsamındaki depo, perakende ve toplu tüketim işletmelerinden artık sadece dilekçe ve yönetmelik ekinde yer alan beyanname istenecek. Bu durumda işletmelerden işyeri açma ve çalışma ruhsatının sureti, meslek odası bulunan meslek mensupları için odadan alınmış belge, meslek odası bulunmayanlardan ise gıda işletmecisiyle yapacağı sözleşme artık istenmeyecek.”

    KAYIT KAPSAMINDAKİ GIDA ÜRETİM İŞLETMELERİ

    Kayıt kapsamında bulunan gıda üretim işletmelerinden ise sadece dilekçe ve yönetmelik ekinde yer alan beyanname isteneceğini kaydeden Çelik, şeker üretimi veya paketlemesi konusunda ise gıda işletmelerinden şeker kurumundan alacağı uygunluk yazısı isteneceğini söyledi.

    İşyeri açma ve çalışma ruhsatı için de büyük kolaylıklar getirildiğini anlatan Çelik, “İşyeri açma veya deneme izin belgesinin sureti, kapasite raporu veya ekspertiz raporu, kurum beyanı, gıda işletmecisinin güncel bilgilerini içeren Ticaret Sicil Gazetesi veya Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Sicil Gazetesi, meslek odası bulunan meslek mensupları için odadan alınmış çalışma belgesi, bulunmayanlar için gıda işletmecisiyle yapacağı noter onaylı sözleşme artık istenmeyecek.” dedi.

    Onay kapsamındaki gıda işletmelerinin de onay başvurusunda sadece dilekçe ve yönetmelik ekinde yer alan beyannamenin genel ve özel kısmı gibi evrak beyanında bulunacağına değinen Ömer Çelik, “İşletmenin teknik resim kurallarına göre çizilmiş su giderleri, personel hareketleri, ürün akış şeması, makine yerleşim planı gibi bilgileri içeren yerleşim krokisi, işletmede oluşan katı, sıvı ve gaz atıkların uzaklaştırılma şekli ve sıklığı hakkında bilgi ve yetkili merci tarafından istenmesi durumunda belge istenecek.” şeklinde bilgi verdi.

    İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, açıklamasında ayrıca kayıt kapsamındaki işletmecilerin ‘İşletme Kayıt Belgesi’ almak için il veya ilçe müdürlüklerine başvurmaları gerektiğini sözlerine ekledi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.