1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Giresun Espiye'de 108 Afet Konutunun Temeli Atıldı
Giresun Espiyede 108 Afet Konutunun Temeli Atıldı

Giresun Espiye'de 108 Afet Konutunun Temeli Atıldı

Giresun'un Espiye ilçesinde, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından yaptırılacak 108 afet konutunun temeli törenle atıldı.

A+A-

Giresun'un Espiye ilçesinde, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından yaptırılacak 108 afet konutunun temeli törenle atıldı. Törene Vali Dursun Ali Şahin, Kaymakam Osman Bilgin, İl Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Beytullah Şahin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Atlı, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Halil Topatan, Giresun Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mustafa Karadere, Espiye İl Genel Meclis üyeleri ve çok sayıda davetlinin katıldı.

Törende konuşan Vali Şahin, Espiye'de yapılanların yanında yapılacak hizmetleri de anlattı. Kaşdibi'ne Diyanet İşleri Başkanlığı Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi kurulması çalışmaları olduğunu ve ilçeye yapılacak olan bin kişilik bölge cezaeviyle ilgili son noktanın koyulduğunu belirten Şahin, bu yıl içinde çizilip 2016 başında hizmete gireceğini söyledi. Yapımı devam eden kapalı spor salonunun da yakında hizmete gireceğini kaydeden Şahin, temeli atılacak konutlar sayesinde 60 ailenin ev sahibi olacağını ifade etti. Kaymakam Bilgin ise 1981 yılında afete maruz kalan vatandaşların 32 yıl sonra ev sahibi olmasının kendisini mutlu ettiğini söyledi. Afet konutlarının yapılacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Karadere de ilçede önemli gelişmeler olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Topatan ise, “Buradaki konutlar 150 metrekare, Bulancak’ta yapacaklarımız ise 118 metrekaredir. Bugünkü hayat standartlarına, yapı tekniğine, mevzuata ve bu bölgenin yapı estetiğine göre inşa edilmektedir. Eski afet konutu anlayışıyla uzaktan yakından benzerliği olmayacaktır.” dedi. Konuşmalardan sonra İl Müftüsü Necati Akkuş’un yaptığı duanın ardından temele harç döküldü. CİHAN

Giresun Espiye'de 108 afet konutunun temeli atıldı

Giresun Espiye'de 108 afet konutunun temeli atıldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.