1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Giresun Polisinden Maç Sonrası Çıkan Olaylarla İlgili Açıklama
Giresun Polisinden Maç Sonrası Çıkan Olaylarla İlgili Açıklama

Giresun Polisinden Maç Sonrası Çıkan Olaylarla İlgili Açıklama

Giresun Emniyet Müdürlüğü, 19 Eylül Kapalı Spor Salonunda Cumartesi günü Yeşilgiresun Belediye Spor ve Trabzonspor basketbol takımları arasında oynanan Türkiye Basketbol 2.

A+A-

Giresun Emniyet Müdürlüğü, 19 Eylül Kapalı Spor Salonunda Cumartesi günü Yeşilgiresun Belediye Spor ve Trabzonspor basketbol takımları arasında oynanan Türkiye Basketbol 2. Ligi Play-Off yarı final müsabakası sonrası yaşanan oaylarla alakalı açıklama yaptı.

Yeşilgiresun Belediye Spor ve Trabzonspor arasında oynanan müsabakada sahaya atılan pet şişe ve yabancı cisimlerden dolayı maçın sona ermeden hakem heyetinin seyircinin tahliye edilmesi yönünde karar verdiğinin ve salonun boşaltıldığının hatırlatıldığı açıklamada salondan çıkan seyircilere yapılan ikazlara rağmen salonun etrafından ayrılmayarak rakip takım oyuncu ve yöneticilerine karşı küfürlü söylemlerin sürdürüldüğü belirtildi.

Maç sonrası emniyet görevlilerinin taş yağmuruna tutulmaları sonucu 2 polisin yaralandığı, 10 kadar polisin de atılan taşlardan tedavi gerektirmeyecek şekilde etkilendiğinin belirtildiği açıklamada şöyle denildi: "Çıkan olaylarda bir şahsın polis müdahalesinden kaynaklanarak yaralandığı, bir şahsın da ayağının kırıldığı haberlerinin bazı yerel basın organlarında yer bulduğu üzülerek müşahade edilmiştir. Oysa ki, Kapalı Spor Salonu karşısında üst geçidin altında bir vatandaşımız kalp spazmı geçirmiştir. İlk olarak polisimiz fark ederek müdahaleyi yapmış, şahsın dilini dışarı çıkararak boğulmasını engellemiş sonrasında ise yakınında bulunan İl Sağlık Müdürümüz bizzat olaya müdahale etmiştir. Ayağı kırılan seyircimizin olayı ise, Mobese Kameraları ve basın organlarının kameraları önünde cereyan etmiş, şahıs koşarken ayağı tele takılarak bileğinin dönmesi sonucu ayağı kırılmıştır. Yani her iki olayda da polisimizin bu şahıslara bire bir müdahalesi olmadığı gibi alınan tedbirler sayesinde çok daha büyük olayların meydana gelmesine engel olunmuştur.
Şunun bilinmesini isteriz ki Giresun Emniyet Müdürlüğü olarak bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da gerçek amacı centilmence spor müsabakasının izlemek değil de bir takım gerginlikler yaratarak olaylar çıkararak adeta provakatörlük yapan şahıslara karşı kararlı tutumunu devam ettirecek, gerçek taraftarı diğerlerinden ayırarak olay çıkaranlara hukuki müeyyide ne ise onu uygulamaya devam edecektir.
Bahse konu karşılaşma ve sonrasında yaşanan olaylarla ilgili olarak da Müdürlüğümüzün teknik incelemesi devam etmekte olup, bu olaylara sebebiyet verenlerle ilgili adli ve idari yaptırımlar uygulanacaktır." CİHAN

Giresun polisinden maç sonrası çıkan olaylarla ilgili açıklama

Giresun polisinden maç sonrası çıkan olaylarla ilgili açıklama

Giresun polisinden maç sonrası çıkan olaylarla ilgili açıklama

Giresun polisinden maç sonrası çıkan olaylarla ilgili açıklama

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.