1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Girlevik Şelalesi Dondu
Girlevik Şelalesi Dondu

Girlevik Şelalesi Dondu

Erzincan’ın Çağlayan beldesindeki Girlevik Şelalesi, geceleri sıfırın altında 25 dereceye düşen soğukta dondu.

A+A-

Erzincan’ın Çağlayan beldesindeki Girlevik Şelalesi, geceleri sıfırın altında 25 dereceye düşen soğukta dondu. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken şelale, donan görünümüyle de ayrı bir güzelliğe büründü. Buz tutan şelaleyi görmek üzere vatandaşlar, “Şelalede karşılaştığımız manzara tam doğa harikası. Herkesin burayı görmesi gerekiyor. Türkiye’de böyle bir manzara yoktur.” dedi.

Kar yağışının etkisini azaltması ile birlikte Sibirya soğukları Doğu Anadolu'da etkisini sürdürüyor. Erzincan’da da özellikle gece saatlerinde etkili olan ve eksi 25 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı, şehir merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Çağlayan beldesindeki ünlü Girlevik Şelalesi'ni dondurdu. Yaklaşık 65 metre yüksekliğinden akan Girlevik Şelalesi’nde oluşan buz sarkıtları bu doğa harikasına ayrı bir güzellik kattı. Beldenin en önemli turizm kaynağı olan şelaleyi görmek amacıyla Türkiye’nin değişik bölgelerinden turistler geliyor. Girlevik Şelalesini gezen ziyaretçiler dev sarkıtlar önünde hatıra fotoğrafları çektirdi.

Girlevik Şelalesi'nin buz tutmuş halini yerinde görmek için şelaleye giden Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, yaz aylarında ayrı, kış aylarında ayrı bir güzelliğe bürünün şelalenin, doğa harikası bir güzelliğe büründüğünü söyledi. Belediye Başkanı Yüksel Çakır, “Ülkemizin her yeri çok güzel…Yazın ayrı güzel, kışın ayrı güzel. Ülkemizin güzel köşelerinden birisindeyiz. Şuanda Girlevik Şelalesinin bulunduğu Çağlayan beldesindeyiz. Yasın burası serinlik verirken, ferahlatıcı bir iklim oluştururken, şuanda kışın havaların yaklaşık eksi 20 dereceye ulaştığı zaman diliminde de böyle donmak suretiyle hem doğal bir güzellik, hem de beraberinde buz tırmanışı yapacak olan sporculara da bir atlık oluşturmakta. Hemşehrilerimizi yazın ve kışın ayırt etmeksizin Erzincan’da bu güzellikleri görmeye davet ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

Girlevik Şelalesi’nin her yıl soğuyan havalar nedeniyle donduğunu belirten Erzincanlılar, herkesi bu doğa harikasını görmeye davet etti. Vatandaşları kışın tamamen buzla kaplanan şelaleyi ziyaret etmeleri tavsiyesinde bulunan vatandaşlar, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da havaların soğumasıyla birlikte şelale buz tuttu. Bu görkemli görüntüyü tüm insanların gelip görmesini istiyorum.” şeklinde konuştu.

Girlevik Şelalesi'nin buz tutmuş görüntüsü, hava durumuna göre şubat ayı sonlarına kadar aynı güzelliğini koruyor. CİHAN

Girlevik Şelalesi dondu

Girlevik Şelalesi dondu

Girlevik Şelalesi dondu

Girlevik Şelalesi dondu

Girlevik Şelalesi dondu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.