1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gökay: Altın, Yatırımcılar İçin Güvenli Liman Olmaya Devam Ediyor
Gökay: Altın, Yatırımcılar İçin Güvenli Liman Olmaya Devam Ediyor

Gökay: Altın, Yatırımcılar İçin Güvenli Liman Olmaya Devam Ediyor

Balıkesir Bandırma Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Murat Gökay, altının piyasadaki dalgalanmalardan en az etkilenen yatırım aracı olmaya devam...

A+A-

Balıkesir Bandırma Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Murat Gökay, altının piyasadaki dalgalanmalardan en az etkilenen yatırım aracı olmaya devam ettiğini söyledi.

Bandırma Sarraflar ve Kuyumcular Derneği'nin Olağan Genel Kurul, Şehir Restoran'da yapıldı. Tek liste halinde gidilen seçimleri Murat Gökay ve ekibi kazandı. Yönetim Kurulu, Abdulkadir Kılıç, Fatih Kılıç, Mehmet Doğan ve Orhan Cantürk’ten oluştu. Genel kurulda divan başkanlığını ise Ayda Hakan yaptı.

Genel kurulda seçimin ardından üyelere hitap eden Bandırma Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Murat Gökay, altının Anadolu’da binlerce yıllık tasarruf geleneği olduğunu dile getirdi. Altının piyasadaki dalgalanmalardan en az etkilenen yatırım aracı olmaya devam ettiğini kaydeden Gökay, “Altın uzun vadede kazandıran güvenli bir yatırım aracıdır. Anadolu insanı ise iyi bir altın müşterisi ve yatırımcısıdır.” dedi.

Gökay, “Türkiye’de bundan 12 yıl öncesine kadar 22 ayar işlenmemiş altın talep görmekteydi. Ancak, son dönemde altın takı tasarımları özellikle büyük şehirlerde daha büyük ilgi görmeye başlamıştır. Bu ilgi işlenmiş, pırlanta ve elmasla süslenmiş altın takı tasarımlarına olan talep sektörü markalaşmaya yönlendirmiştir. Son 12 yılda altın sektörü markalaştı, 12 yıl önce ülke genelinde bilinen bir altın markası yoktu.” şeklinde konuştu.

"ÜRETİM TALEPTEN FAZLA YAPILDI"

Sektörün gelişmesi ve markalaşmayla birlikte üretimde ciddi artışların yapıldığını kaydeden Gökay, “Sektör talebi artırmak için reklama önem verdi. En çok seyredilen televizyon dizilerinin sponsoru altın firmaları oldu. Vatandaşlarımız artık televizyonlarda, gazetelerde altın firması reklamlarıyla çok sık karşılaşır oldu. Çünkü çok fazla üretim yapan altın sektörü tıkanma noktasına geldiği için reklam enstrümanına sarıldı.” diye konuştu.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.