1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gökçek Tuz Gölü Meydanı'ndaki programa katıldı
Gökçek Tuz Gölü Meydanındaki programa katıldı

Gökçek Tuz Gölü Meydanı'ndaki programa katıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Şereflikoçhisar ilçesinde Tuz Gölü Meydanı'nda düzenlenen programa katıldı.

A+A-

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, belediye olarak ilçelere, köylere ve mahallelere gereken yardımları yapmaya devam edeceklerini söyledi.

Gökçek, Şereflikoçhisar ilçesinde Tuz Gölü Meydanı'nda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, ilçeye son 3 yılda 123 milyon liralık destek sağladıklarını belirtti.

İlçede bu süre zarfında 268 bin ton asfalt döküldüğünü ifade eden Gökçek, "Bu sene ve önümüzdeki sene içinde yapılacak yeni çalışmalardan sonra asfaltsız tek köyümüz kalmayacak. 46 kilometre yol açıldı ve yolların bakımı yapıldı. 4 bin 600 metre bariyer, 48 bin metrekare de kaldırım döşendi." dedi.

Gökçek, ilçeye bağlı 6 köyde yaz dolayısıyla su sorunu yaşandığını öğrendiğini dile getirerek, "Susuz bir köyü kabul etmek mümkün değil. Vatandaşlarımızın su sorununu bir an önce temin etmek boynumuzun borcudur. Kışa kalmadan bu sorunu çözmek için ASKİ'ye gereken talimatı vereceğim." diye konuştu.

Şereflikoçhisar'a üç yılda 1 milyon 404 bin çalı grubunda bitki ekildiğini anlatan Gökçek, "6 bin 754 yetişkin ağaç dikildi. Bin 159 kent mobilyası şehrin ve köylerin değişik yerlerine yerleştirildi. Park, kamu kuruluşlarının çevre düzenlemeleri, bakım ve onarımları yapıldı." ifadelerini kullandı.

Gökçek, çiftçilere ve besicilere de destek verdiklerini belirtti.

- "Yardımlar köylerin nüfusa göre belirleniyor"

Evren ilçesine son 3 yılda 29 milyon liralık yatırım yaptıklarını dile getiren Gökçek, "Bu ilçemizde 61 bin ton asfalt döküldü. 8 köyün yolu asfaltlandı, 21 kilometre tarım yolu açıldı. Yaklaşık 10 kilometrekare kaldırım yaptığımız ilçede ayrıca bakım ve onarım çalışması gerçekleştirdik." dedi.

Gökçek, ilçede ihtiyaç sahibi 854 aileye gıda yardımında bulunulduğuna işaret ederek, "937 aileye kömür dağıtıldı. 46 camiye 138 ton kömür yardımı yapıldı. 649 ailenin çocuklarına kırtasiye ve kışlık giyecek yardımı yaptık. Büyükşehir Belediyesi olarak ilçelerimize, köylerimize ve mahallelerimize gereken yardımları yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Gökçek, Ankara'da 25 ilçede 909 köyün ilgili düzenlemenin ardından mahalle statüsüne kavuştuğunu anımsatarak, mahallelere ihtiyaçlar doğrultusunda çeşiti teknik malzeme ve araç gereç yardımında bulunduklarını vurguladı.

"Köylerimiz ve köylülerimizin her zaman yanındayız" sloganı ile mahallelere masa, sandalye ve ses sistemi gibi çeşitli desteklerde bulunduklarını anlatan Gökçek, yardımların köylerin nüfusa göre belirlendiğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçede kurulan "Mahallede Şenlik Var" panayırını ziyaret eden Gökçek, vatandaşlara çeşitli hediyeler verdi.

Uygulama kapsamında Şereflikoçhisar'a 4 bin 292 sandalye, bin 73 masa, Evren ilçesine bağlı 9 köyü ise 420 sandalye ve 120 masanın yanı sıra çeşitli malzeme yardımı yapıldı.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.