1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Göktaş Köyü İlköğretim Okulu'ndan Yıl Sonu Etkinliği
Göktaş Köyü İlköğretim Okulundan Yıl Sonu Etkinliği

Göktaş Köyü İlköğretim Okulu'ndan Yıl Sonu Etkinliği

Mardin Derik ilçesinde, Göktaş Köyü İlköğretim Okulu, Derik Kültür Sarayı'nda yıl sonu etkinliği düzenledi.

A+A-

Mardin Derik ilçesinde, Göktaş Köyü İlköğretim Okulu, Derik Kültür Sarayı'nda yıl sonu etkinliği düzenledi. Etkinliğe Derik Kaymakamı Ahmet Demirci, AK Parti İlçe Başkanı Ali Osman Tutal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kahraman, daire amirleri, öğrenci velileri ve davetliler katıldı.

Derik Göktaş Köyü İlköğretim Okulu öğretmenlerinin hazırladığı yılsonu etkinliğinde tiyatro gösterisi, Kürtçe-Türkçe-İngilizce olmak üzere 3 dilde şarkıların seslendirildiği okul korosu konseri, Kürtçe türküler eşliğinde halay gösterileri yapıldı. Gösteri sonrası Göktaş Köyü İlköğretim Okulu'nun onarım ve yeni bina yapımına yardım eden iş adamlarına ve yetkililere plaket verildi.

Derik Kaymakamı Ahmet Demirci etkinlik öncesi yaptığı konuşmada, Göktaş Köyü İlköğretim Okulu'nun, ilçenin başarısını artıran önemli okullardan biri olduğunu söyledi. "Okulun ilçeye uzak olması bazı olumsuzluk doğursa da okulda görevli değerli öğretmenlerimiz bu mesafeleri gösterdikleri fedakâr çalışmalarla kapatmaktadırlar." diyen Demirci, şunları kaydetti: "Okulumuzun tamir bakım ve onarımı üstlenen Turkcell gönüllerine teşekkür ediyorum. Devlet her zaman yetişemeyebiliyor. Gönül ister ki her okulumuz son sistem teknoloji ile donatılmış ve en iyi binalardan oluşsun. Fakat bütçe kısıtlı olduğu için buna imkân olmamaktadır. İşte tam burada gönüllü yardımseverler ve STK’lar devreye girmektedir. Göktaş Köyü İlköğretim Okulu eski binasını onarak eğitime katkı sağlayan Turkcell gönüllülerine bu katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.”

Gönüllülerden Şahlan Kığılcım ise Göktaş Köyü İlköğretim Okulu'na yardım etme fırsatı buldukları için mutlu olduğunu belirtti. Kığılcım, plaket aldıktan sonra yaptığı konuşmada, "Göktaş Köyü İlköğretim Okulu tamiri ve bakım onarımı için bizleri arayan velilere ilk önce cevap vermemiz biraz temkinli olmuştu. Önce yok demek istedik. Okul gelip gördükten sonra okula yardım etmeye karar verdik. Fakat şimdi şu çocukları usta tiyatrocuları aratmayan oyun sergilemeleri bizleri gururlandırdı. Turkcell gönülleri olarak bu sahneyi gördükten sonra 'iyi ki bu okula yardım etmişiz' dedim. Göktaş köyü dağlık bölgede olmasına rağmen birçok öğrencinin ailesine katkı olması için çobanlık ve tarlada çalışmasına rağmen böyle bir performans sergilemeleri beni çok şarttı. Bu öğrencileri yetiştiren öğretmenleri kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Göktaş Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Volkan Göker de en çok muzdarip oldukları durumun çalışan işçi çocuklar olduğunu belirtti. Göker, "Okulumuz dağlık kesimde bulunmaktadır. Bu nedenle velilerimizin bir çocuğu hayvancılıkla geçinmektedir. Hal böyle olunca henüz okula yeni başlamış çocuklarımız bile çobanlık yapmaktadır. Bazı öğrencilerimiz henüz yaşları küçük olmasına rağmen ailesi ile birlikte batıya çalışmaya giderek çalışmaktadır. Batıya giden öğrencilerimiz okula 2 ay geç başlayıp, 2 ay erken bırakmaktadır. Kasım ayında köye gelen ailesi, maalesef Nisan ayında çalışmaya tekrar gittiği için çocuklarımız 4 ay alması gereken eğitimden mahrum kalmaktadır. Az önce izlediğiniz tiyatro oyunumuzda öğrencilerimizin bu çilesini anlatmak istedik. İnşallah çocuk işçilerine devletimiz çözüm bulur da biz de çocuklarımıza en iyi eğitimi verme fırsatı yakalarız." diye konuştu.
CİHAN

Göktaş Köyü İlköğretim Okulu'ndan yıl sonu etkinliği

Göktaş Köyü İlköğretim Okulu'ndan yıl sonu etkinliği

Göktaş Köyü İlköğretim Okulu'ndan yıl sonu etkinliği

Göktaş Köyü İlköğretim Okulu'ndan yıl sonu etkinliği

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.