1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Görme Engelli Sefa'nın Müzik Aleti Hayali Gerçek Oldu
Görme Engelli Sefanın Müzik Aleti Hayali Gerçek Oldu

Görme Engelli Sefa'nın Müzik Aleti Hayali Gerçek Oldu

Amasya’nın Merzifon ilçesinde yaşayan 19 yaşındaki görme engelli Sefa Kılıç, en büyük hayali olan müzisyenliğe ilk adımını attı.

A+A-

Amasya’nın Merzifon ilçesinde yaşayan 19 yaşındaki görme engelli Sefa Kılıç, en büyük hayali olan müzisyenliğe ilk adımını attı. Merzifon Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı, Kılıç'a, istediği müzik aletini makamında hediye etti.

Yapılan görüşmeler sonunda Görme engelli Sefa Kılıç, belediye personeli tarafından bir araçla yaşadığı köyden alınarak ilçe merkezine getirildi. Kılıç’a sürpriz olarak alınan müzik aleti hediyesini makamında takdim eden Belediye Başkanı Aydınlı, “Kardeşimizi evine gidip, bizzat ziyaret edecektim, fakat önceden planlanan programlarım olduğu için kendisini makamımda ağırlamak istedim. Sefa, yeter ki ümidini hiç yitirmesin, gereken her türlü desteği sağlayacağıma söz veriyorum. Müzikle yakinen ilgilenmesi beni çok etkiledi, mutlu olması için bizden ne isteği varsa yapmaya hazırız. Allah, yolunu açık etsin.” şeklinde konuştu.

Başkan Aydınlı’nın kendisine sahip çıkmasından ötürü son derece mutlu olduğunu ifade eden Sefa Kılıç ise duygularını şöyle anlattı: “Umutlarımla yaşıyor, bir an önce karanlık dünyama ışık tutulmasını istiyordum. Ailemin ekonomik durumundan dolayı alamadığım müzik aletini belediye başkanımız aldı. Allah, kendilerinden razı olsun. ‘Bir şeyleri başaracağımıza inanır ve gayret edersek onu muhakkak başarabiliriz’ demiştim. Bu sözüm bir kez daha doğrulanmış oluyor. Benim tavsiyem, engelli kardeşlerim sosyal engellere takılmasınlar, hayati öneme sahip aktivitelere yönelsinler."

Konuşmaların ardından, Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı, Kılıç’a müzik aletini teslim etti. Aydınlı ayrıca, Kılıç’ın istekleri arasında yer alan yiyecek ve giyecek yardımı hususunda da destek sözü verdi.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.