1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Göstericiler ‘zello’ İle Telsiz Gibi Haberleşiyor
Göstericiler ‘zello’ İle Telsiz Gibi Haberleşiyor

Göstericiler ‘zello’ İle Telsiz Gibi Haberleşiyor

Gezi Parkı gösterilerine katılanların yeni haberleşme gözdesi akıllı telefonlarda kullanılabilen 'Zello Walkie Talkie' isimli program.

A+A-

Gezi Parkı gösterilerine katılanların yeni haberleşme gözdesi akıllı telefonlarda kullanılabilen 'Zello Walkie Talkie' isimli program. Program göstericilerin telsiz gibi haberleşmesini sağlıyor. Ayrıca kanala giren bazı polisler ile göstericiler arasındaki konuşmalar ise dikkat çekiyor.

Türkiye genelinde devam eden Gezi Parkı gösterilerine katılanların yeni haberleşme gözdesi 'Zello Walkie Talkie' adlı program. Akıllı telefonlara indirilebilen 'Zello', göstericilerin telsiz gibi haberleşmesini sağlıyor. Twitter ve Facebook hesaplarından paylaşımlar yapan göstericiler bu program üzerinden iletişim kuruyor. Programda, ‘Taksim direniş', 'Gezi Parkı direniş', 'Ankara direniş', 'İzmir direniş', adlı gruplarda, ülkenin dört bir yanıyla tıpkı telsiz gibi anında sesli iletişim sağlanıyor. Kanala aynı düşünceyi paylaşmayan kişiler girince ise ilginç diyaloglar yaşanıyor. Ayrıca kanala dahil olabilen güvenlik güçleri ve diğer vatandaşlar da göstericilerin konumları hakkında bilgi sahibi olabiliyor. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.