1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gül: İmralı Görüşmelerinde Rol Alanlar Samimi Olurlarsa Acılar Dinebilir (1)
Gül: İmralı Görüşmelerinde Rol Alanlar Samimi Olurlarsa Acılar Dinebilir (1)

Gül: İmralı Görüşmelerinde Rol Alanlar Samimi Olurlarsa Acılar Dinebilir (1)

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terörü sona erdirmek için İmralı ile görüşme sürecinde rol alanların dürüst davranmaları halinde acıların son bulabileceğini söyledi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terörü sona erdirmek için İmralı ile görüşme sürecinde rol alanların dürüst davranmaları halinde acıların son bulabileceğini söyledi.

Bir dizi temas ve incelemeler için Afyonkarahisar’a gelen Cumhurbaşkanı Gül, valilik önünde halkın sevgi gösteriyle karşılandı. Gül, aracından inerek vatandaşların yanına gitti ve bir süre görüştü.

Valilikte İrfan Balkanlıoğlu’ndan brifing alan Cumhurbaşkanı Gül, burada basın mensuplarının sorularını cevapladı. Terör sorununun sona erdirilmesi için İmralı’da Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmeleri değerlendiren Gül, “Şimdi şahit olduğunuz yeni bir çalışma var. Bu süre içerisinde rol alanlar ne yapmaları gerektiğini biliyor. Eğer dürüst davranır ve yapmaları gerekenleri yaparlarsa o zaman bu acılar sona erer.” dedi.

Devlet olarak bütün amaçlarının Türkiye’nin önündeki bu büyük konuyu yok etmek olduğunu belirten Gül, Türkiye’nin birliğine, bütünlüğüne gelecekteki beraberliğine bütün halka hiç zarar vermeyecek şekilde şüphesiz ki politikaların takip edilebileceğini kaydetti. Abdullah Gül, “Her şeyden önce ne yapılması gerekiyorsa silahlı insanları ve bunlara talimat verenlerin yapması gerekenleri yapması gerekiyor. Onu göreceğiz. Eğer bunlar gerçekleşirse ümit ederim herkese huzur gelir, herkes bu beladan kurtulmuş olur. Türkiye gibi demokratik bir ülkede herkes fikrini söyleyebilir, herkese konuşabilir bunlar ayrı. Ancak birazda konuşmaması gerekenler, konuşma yerine iş yapması gerekenler var. Bakalım seyredelim bakalım bir samimiyet varsa ortada onu da görürüz.” diye konuştu.

Bu konuda devletin kurumlarına herkesin güvenmesini istediğini ifade eden Gül, devletin beraberliği, birliği, milli bütünlüğünün hiçbir zaman tehdit altında tutulamayacağını, bunlardan da hiçbir zaman taviz verilemeyeceğini dile getirdi. Gül şöyle devam etti: “Önemli olan herkesin kendi ülkesinde huzur ve barış içinde yaşamasıdır. Bugün bölgemizdeki olaylar bazılarını yanlışa sevk edebilir. Bunu bazıları fırsat olarak görebilir. Bölge ülkeleri daha önce terör örgütünü nasıl taşeron olarak kullandıysa yine kullanmak isteyebilirler bunlar bildiğimiz şeyler. Terör tabiî ki Türkiye’nin en büyük meselesidir. Terörle mücadele Türkiye’nin birinci önceliğimizdir. Milli birliğimiz, bütünlüğümüz ülkemizin geleceği önünde en büyük tehdit bu. Dolayısıyla terörü kesinlikle gündemimizden çıkarmamız lazım. Geleceğimizle de çok ilgili olduğu için ve coğrafyamızda zaman zaman terör örgütünü başka ülkelerin çıkarları içinde taşeronluk yaptığını bildiğimiz için bu konuyu gündemimizden çıkarmak birinci önceliğimizdir.”

Öncelikle bunun herkes tarafından hatırlanmasını istediğini kaydeden Gül, terörü gündemden çıkarmak, terörü bitirmek için birçok yöntemler olduğunu ve bunların hepsinin de kullanılabileceğini anlattı. Abdullah Gül, “Şüphesiz ki karşınıza silahla çıkana daha güçlü silahla karşılık verirsiniz. Bu devletin görevidir. Hiçbir zaman karşına silahla çıkan teröristlere devlet boyun eğmez. Bu yıllardır böyledir. Böyle devam ederse yıllarca da devam eder. Bunun herkes tarafında bilinmesi gerekir. Ama önümüzde ayak bağı olan geleceğimiz tehdit eden böyle bir konuyu gündemden çıkarmak içinde bütün yöntemler denenir.” şeklinde konuştu.

    Abdullah Gül, herkesin aklını başına almasını, düşünmesini ‘acılar dinsin kan dursun diyorsa’ üzerine düşeni yapması gerektiğini hatırlattı. CİHAN

Gül: İmralı görüşmelerinde rol alanlar samimi olurlarsa acılar dinebilir (1)

Gül: İmralı görüşmelerinde rol alanlar samimi olurlarsa acılar dinebilir (1)

Gül: İmralı görüşmelerinde rol alanlar samimi olurlarsa acılar dinebilir (1)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.