1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gül: İyi Niyetli Mesajlar Alındı, Günü Geldiğinde Gereği Yapılır
Gül: İyi Niyetli Mesajlar Alındı, Günü Geldiğinde Gereği Yapılır

Gül: İyi Niyetli Mesajlar Alındı, Günü Geldiğinde Gereği Yapılır

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, iyi niyetli olarak verilen mesajların alındığının bilinmesini istedi.

A+A-

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, iyi niyetli olarak verilen mesajların alındığının bilinmesini istedi. Bunların muhakkak günü geldiğinde de gereğinin yapılacağını belirten Gül, "Bu tip toplumsal olayların neticesinde illegal örgütler devreye girerler ve onlar esir alırlar ve çok yanlışlara sokarlar. Buna hiç müsaade etmemek gerekir." dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabulü öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin demokrasi yolunda, demokrasinin kurallarını çalıştıran bir ülke olduğuna dikkat çeken Gül, hukukun üstünlüğüne inanan bir ülke olduğunu söyledi.

Türkiye'nin mahkemenin kararlarına üst mahkemelerde itiraz edilebildiği ve itiraz yollarının açık olduğu bir ülke olduğunu anlatan Gül, dolayısıyla bütün bu kuralların batı demokrasilerindeki standartlar çerçevesinde olduğunu ifade etti.

Türkiye'de herkesin fikirlerinin, inançlarının saygıdeğer olduğunu dile getiren Gül, açık bir toplum içerisinde yaşandığını hatırlatarak "Hepimizin farklı farklı düşüncelerimizi, görüşlerimizi, siyasi eğilimlerimizi, inançlarımızı bunlara muhakak ki saygı göstermemiz gerekir. Bu saygı ve sevginin şüphesiz karşılıklı olması gerekir. Herkesin kendi ülkesinde en geniş şekilde kendisini özgür hissetmesi gerekir. Bu çerçeve içerisinde demokrasiler dediğimizde, demokrasilerle tabi ki seçimlerle halkın iradesi ile herşey, ülkeyi yönetenler ortaya çıkar. Ama demokrasi demek sadece seçim demek de değildir. Seçimlerin dışında da farklı görüşler, farklı durumlar, itirazlar varsa bunların da çeşitli yollarla dile getirilmesinden daha tabi de bir şey olamaz. Barışçı gösteriler de şüphesiz tabi ki bunun bir parçasıdır. Bu anlamda son günlerdeki gelişmeleri, bu çerçeve içerisinde görüyorum. Ve şunu da açıklıkla söylemek istiyorum ki iyi niyetli olarak verilen mesajların da alındığının bilinmesini isterim. İyi niyetle verilen mesajların hepsi alınmıştır. Bunların muhakkak günü geldiğinde de gereği yapılacaktır. Zaten bunun işaretini de eminim ki hepiniz görüyorsunuz." diye konuştu.

"BU NOKTADAN SONRA DİKKATLİ OLMAK GEREKİYOR"

Bu noktadan sonra artık dikkatli olunmasını isteyen Gül, şöyle devam etti: "Hepimizin tecrübeleri şunu göstermektedir ki maalesef bu tip toplumsal olayların neticesinde illegal örgütler devreye girerler ve onlar esir alırlar ve çok yanlışlara sokarlar. Buna hiç müsaade etmemek gerekir. Bütün vatandaşlarıma burdan sesleniyorum ki herkes sağduyulu olmalı. Kurallara herkes uymalı ve itirazları, görüşleri varsa bunlar barışçı bir şekilde dile getirilmeli ki bunlar getirildi. Bundan sonra hiç kimsenin kabul etmeyeceği imajlarımızı zedeleyici davranışlara da hiç müsaade etmemek gerekir. Şunu da unutmayalım ki bir ülkenin imajını yapmak kolay değildir. Hepimiz, hep beraber Türkiye olarak 10 yıl içerisinde didindik, uğraştık ve Türk ekonomisini, Türkiye'nin imajını içeride ve dışarıda çok üst noktalara taşıdık. Bunun zedelenmesi hiç kimseye fayda vermez. Hepimize zarar verir. Ülke hepimizindir ve ülkemize sahip çıkmamız gerekir."

"TÜRKİYE'NİN DEMOKRASİSİ TEST EDİLDİ"

Son üç dört gün içerisindeki gelişmeler ve gösterilerde Türkiye'nin demokrasisinin de test edildiğinin altını çizen Gül, "Demokratik olmayan, hukukun üstünlüğüne inanmayan ülkelerde, bu tip gösterilerin nasıl neticelendiğini şöyle bir etrafımızdaki Ortadoğu'daki bazı ülkelerde olup bitenlere bakarsanız; oradaki maliyetlerini bunları göreceksinizdir. Türkiye'de ise bunlar çok şükür onarılmaz acılar tattırmadan neticelenmiştir. Ve bu saatten sonra artık hepimizin yapacağı şey sakin olmak, kurallara uymak ve neticede ülkemizin herhangi bir şekilde zarar görmesine hiç fırsat vermemek olacaktır. Ben bir kez daha bütün vatandaşlarımın büyük bir sağduyu içerisinde hareket edeceklerine inanıyorum. Verilen bütün iyi niyetli düşünceler, bunlar okunmuştur, görülmüştür, not edilmiştir ve mesajlar da alınmıştır. Bütün vatandaşlarıma bu vesileyle sevgilerimi ve muhabbetlerimi sunuyorum." şeklinde konuştu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.