1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Gülbahar Anadolu Lisesi Pansiyonunun Temeli Atıldı
Gülbahar Anadolu Lisesi Pansiyonunun Temeli Atıldı

Gülbahar Anadolu Lisesi Pansiyonunun Temeli Atıldı

Eskişehir Özel Samanyolu Eğitim Kurumları Gülbahar Anadolu Lisesi pansiyonunun temeli düzenlenen törenle atıldı.

A+A-

Eskişehir Özel Samanyolu Eğitim Kurumları Gülbahar Anadolu Lisesi pansiyonunun temeli düzenlenen törenle atıldı.

Eskişehir - Ankara kara yolu üzerindeki Gülbahar Lisesi bahçesinde düzenlenen törene AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, İl Milli Eğitim Müdürü Arif Dede, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Taki Ersoy, hayırseverler, veliler ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan AK Parti Milletvekili Ülker Can, Samanyolu Eğitim Kurumlarının başarılarını takdir ettiğini söyledi. Buralarda sadece gençlere eğitim verilmediğini, aynı zamanda duyarlı, kaliteli, örfüne, âdetine, kültürüne saygılı vatanını, milletini seven gelecek nesillerin yetiştirildiğini aktaran Milletvekili Can, "Bu gençler, tomurcuklar daha başarılı, güçlü, üretken, sağduyulu, hoşgörü ve sevgiden yana olan birer kişi, çiçek tomurcuk açacaklardır." dedi.

Türkiye'nin bugünlerde daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu kaydeden Can, şunları söyledi: "İşte bugün burada yetişen gençlerimiz bu birlik ve beraberliği göstermektedir. Bundan sonra da buradan yetişecek gençler hep birlik ve beraberlikten yana olacaktır. Bu gençlerimiz Türkiye'nin çevresine birer güzel koku saçan çiçekleri gibi ülkemizdeki birlik ve beraberliğin daha da artmasını sağlayacak. Ülkemizi başarılardan başarılara sürükleyecektir. Ülkemizin bu başarını dünyaya taşıyacaklardır. Bu gençlerin yetişmesine katkı sunan eğitimcisinden hayırseverine kadar herkese teşekkür ediyorum."

İl Milli Eğitim Müdürü Arif Dede ise eğitim gönüllülerin bu tür iyi ve faydalı işleri devam ettirmelerinin faydalı olduğunu kaydetti. Konuşmasında, eğitim gönüllüleri tarafından Moldova'da faaliyete geçirilen bir okulda düzenlenen törende yaşadığı bir anıyı da katılımcılarla paylaşan Dede, şunları anlattı: "Törende Moldovalı bir anne gözyaşlarını tutamayarak ağladı. Niye ağlıyorsunuz diye sorulunca o veli; 'Nasıl ağlamayayım. Bu okulda eğitim görmeye başlayan çocuğumda olumlu gelişmeler oluşmaya başladı. Her şeyden önce çocuğum bana 'anneciğim' demeye başladı. Çocuğumdan 'anneciğim' sözünü duyunca duygulandım. Bu okul sayesinde çocuğum bana' anneciğim' dedi, nasıl ağlamam' diyerek bizlere yaşadığını anlattı. İşte bu Moldovalı annenin bu anlattıkları bile bu okulların insanlığa ne derece faydalı, eğitime ne derece katkı sunduğu ortadadır."

Eskişehir Özel Samanyolu Eğitim Kurumları Genel Müdürü Salih Gökçe de pansiyonun yapılmasına katkı sunanlara teşekkür etti. Kentte faaliyet gösteren Samanyolu Eğitim Kurumları hakkında da bilgiler veren Gökçe, burada kaliteli, vatanını, milletini seven, demokrat ve başarılı öğrencilerin yetiştiğini ve bundan sonrada yetişmeye devam edeceğini söyledi.

Konuşmaların ardından topluca dua edildi. Yapılan duanın ardından Milletvekili Can, Milli Eğitim Müdürü Dede ve hayırseverler birlikte pansiyonun temelini attı. 100 öğrenci kapasiteli yurt önümüzdeki eğitim-öğretim yılında hizmete açılacak. 5 yıldızlı otel konforunda yapılacak pansiyonda eğitim ve kültür faaliyetlerinin yapılabileceği salon, kütüphane gibi alanlar da olacak. CİHAN

Gülbahar Anadolu Lisesi pansiyonunun temeli atıldı

Gülbahar Anadolu Lisesi pansiyonunun temeli atıldı

Gülbahar Anadolu Lisesi pansiyonunun temeli atıldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.