1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gülen’in Çağrısının Benzeriyle Güney Afrika'ya Barış Geldi
Gülen’in Çağrısının Benzeriyle Güney Afrikaya Barış Geldi

Gülen’in Çağrısının Benzeriyle Güney Afrika'ya Barış Geldi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin, internet sitesi ‘herkul.

A+A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Fethullah Gülen Hocaefendi'nin, internet sitesi ‘herkul.org’da ‘barış’ın önemine dikkat çektiği sohbetindeki çağrısını çok önemsediğini söyledi. Hocaefendi'nin sohbetinde barışın tesis edilmesi için gerekirse kan kusulması ama ‘kızılcık şerbeti içmiştim’ denilmesi gerektiğinin altını çizdiğini belirten Çelik, “Hocaefendi'nin kan kustum ama kızılcık şerbeti içtim' dediği tavır Güney Afrika’ya barışı getirdi.” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Çelik, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen kahvaltıda Çelik gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını cevapladı.

Türkiye’de bir tarafı memnun ederken bir tarafın gayri memnun hale getirilemeyeceğini belirten Çelik, “Türkiye’de gayri Kürt unsunlar, Kürt olmayan nüfusumuz çoğunluktadır. Biz milli birlik ve kardeşlik projemizi başlatırken dedik ki eğer bu sürecin başarıya ulaşmasını istiyorsak bizim Kürtleri tatmin etmek ve Türkleri de ikna etmek gibi bir zorunluluğumuz var. Bunu yapmazsanız sonuca ulaşamazsınız. Çünkü daha güçlü ve dominatları ikna etmediğiniz zaman diğerleri lehine herhangi bir düzenleme yapamıyorsunuz. Türkiye’de erkekleri ikna etmediğiniz sürece kadınlar lehine birçok şeyi yapamıyorsunuz.” diye konuştu.

Fethullah Gülen Hocaefendi’nin iki gün önce internet sitesi ‘herkul.org’da yayınlanan son sohbetinde dile getirdiği sözlerine de değinen Çelik, “Bu bildiriyi son derece önemsiyorum. Gün gelecek kan kussak bile ‘kızılcık şerbeti içtim’ diyeceğiz diyor. Bunun tipik bir örneği var. Güney Afrika’da barış görüşmelerinin zirve yaptığı bir dönemde Mandela’nın manevi evladı olan Cris Him bir beyaz tarafından öldürüldü. Hükümeti zora düşürmek ve barış sürecini de zora düşürmekti amaç. Mandela devlet televizyonuna çıktı ve ‘Ben bugün kendimi, evladı katledilen bir baba gibi hissediyorum.’ dedi. Çünkü Cris Him hem Mandela’nın manevi mirasçısı gibiydi hem de siyahların çok önemsediği bir adamdı. 'Öç ve intikam naraları atmıyorum' dedi. Siyahlara şunu söylüyordu: ‘Bu Güney Afrika’daki barış sürecini baltalayamaya yöneliktir. Eğer siz sokaklara dökülür kan dökerseniz, siz bu süreçte kötü niyetlilere de katkıda bulunmuş olursunuz’ dedi. Mandela’nın bu tavrı bağrına taş basan tavrı, Hocaefendi'nin kan kustum ama kızılcık şerbeti içtim dediği tavır Güney Afrika’ya barışı getirdi.” diye konuştu. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.