1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Gülnihal Derneği’nden 'Barış Hayat Bulsun' Kampanyası
Gülnihal Derneği’nden Barış Hayat Bulsun Kampanyası

Gülnihal Derneği’nden 'Barış Hayat Bulsun' Kampanyası

Diyarbakır’da faaliyet gösteren Gülnihal Derneği, "Yavrularımız Kitap Okusun Barış Hayat Bulsun' projesi kapsamında çocuklara kitap dağıttı.

A+A-

Diyarbakır’da faaliyet gösteren Gülnihal Derneği, "Yavrularımız Kitap Okusun Barış Hayat Bulsun' projesi kapsamında çocuklara kitap dağıttı. Kitap hediye eden dernek yöneticileri ve eğitimciler, çocuklara okumanın önemini anlattı.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi 700. Yıl Ortaokulu’nda düzenlenen törene, Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurahman Sevgili, Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Çolak, Gülnihal Derneği Başkanı Mihriban Eza ile öğretmen ve öğrenciler katıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevgili, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, kitap okumanın öneminden bahsetti. Günümüzde saygı ve sevgi gibi değerlerin her geçen gün kaybolduğundan yakınan Sevgili, bu değerlerin hak edilen düzeye çıkması için gayret içinde olduklarını dile getirdi. Sevgili, öğrencilere kitap dağıtan dernek yöneticilerine de teşekkür etti.

Bağlar Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan Çolak ise sivil toplum kuruluşlarının okumaya yönelik destek projelerinin son derece önemli olduğunu dile getirdi.

Gülnihal Derneği Başkanı Mihriban Eza da yürüttükleri proje kapsamında 700. Yılıl Ortaokulu'nda 100 çocuğa 200 kitap dağıttıklarını belirterek, projelerinin farklı okullarda da devam ettiğini dile getirdi. Toplum olarak çok az kitap okunduğunu anlatan Eza, dernek olarak okuma kültürünü geliştirme çabası içinde olduklarını söyledi. Eza, yaptıkları çalışmaların bir ilk olduğunu belirterek, okula bir de kütüphane kuracakları sözünü verdi.

Gülnihal Derneği Proje Koordinatörü Ayla Bakır ise projenin gönüllü eğitimcilerin katkılarıyla sürdüğünü ifade ederek, projeye kapmasında destek veren herkese teşekkür etti. Programa katılanlar sınıfları gezerek öğrencilere kitap hediye etti. Öğrenciler kitaplarını alırken dernek yetkililerine teşekkürlerini dile getirdi.


CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.