1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Gülsar: Eğitimciler Sosyal Medyada Olmalı
Gülsar: Eğitimciler Sosyal Medyada Olmalı

Gülsar: Eğitimciler Sosyal Medyada Olmalı

Okul müdürleri ile yapılan toplantıda yıl değerlendirmesi yapan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, öğretmenlerden sosyal medyayı kullanmalarını istedi.

A+A-

Okul müdürleri ile yapılan toplantıda yıl değerlendirmesi yapan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, öğretmenlerden sosyal medyayı kullanmalarını istedi. 2012-2013 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle birlikte İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce okul müdürleriyle yapılan toplantılar devam ediyor.

Önceki toplantılardan farklı olarak bölgesel olarak yapılan toplantılardan ilki Yıldırım, Gürsu, Kestel ve İnegöl ilçelerinden 17 fen, Anadolu ve öğretmen lisesinin okul müdürlerinin katılımıyla Yıldırım Makbule Atadan Anaokulu’nda gerçekleştirildi. Sona eren eğitim öğretim yılının değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, uygulanan ‘Hep Birlikte Başarılı Olalım Projesi’nin başarıyı arttırdığını söyledi. Gülsar, her okulun AB projelerine katılması ve öğretmenlerin en az bir yabancı ülkeye gitmesini istediğini vurgulayarak, klasik öğretmen ve öğretme anlayışından sıyrılmak gerektiğini ifade etti.

HAYIRSEVERLER 2 BİN 500 DERSLİK YAPTIRDI

Bursa’nın hayırsever yönünden şanslı illerden olduğunu belirten Atilla Gülsar, şehre, hayırsever desteğiyle 2 bin 500 derslik yapıldığını söyledi. Büyükşehir Belediyesi’nin ise 30 okula spor salonu yaptırdığını anlatan Gülsar, hedefin 100 spor salonu olduğunu kaydetti.

ÖĞRETMENLER SOSYAL MEDYADA BULUNMALI

Toplantıya katılan okul müdürlerinin, öğretmenlerin sosyal medyada bulunmalarının seviyeyi yükselteceği aktaran Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, “Öğrencilerin görüşlerini paylaşması aslında teşvik edilecek bir husus. Bu konu günümüzde çok büyük bir kitleye ve geniş etki gücüne ulaştı. Öğretmenler de bu paylaşım sitelerinden şiir, hikaye, makale gibi paylaşıp, ödevleri bu yolla vermesi başarılı sonuçlar doğurabilir. Ayrıca, öğretmenlerince görülüyor olmak paylaşılan şeylerin kalitesini arttırabilir.” şeklinde konuştu.

Birçok teknolojik gelişmeye rağmen kimsenin öğretmenin yerini dolduramayacağının altını çizen Atilla Gülsar, öğretmenliğin değer ve itibarının her geçen gün artacağını sözlerine ekledi.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.