1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gülsar: Mutlu Bir Dünya İçin Kaliteli İnsan Yetiştirmeliyiz
Gülsar: Mutlu Bir Dünya İçin Kaliteli İnsan Yetiştirmeliyiz

Gülsar: Mutlu Bir Dünya İçin Kaliteli İnsan Yetiştirmeliyiz

Bursa Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, mutlu bir dünya için kaliteli insan yetiştirmek gerektiğini söyledi.

A+A-

Bursa Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, mutlu bir dünya için kaliteli insan yetiştirmek gerektiğini söyledi.

Kestel Erdoğan Ortaokulu'nun ortağı olduğu AB projesi kapsamında Avrupalı eğitimci ve öğrenciler Bursa’ya geldi. Bulgaristan, Danimarka ve Polanya’lı eğitimci ve öğrencilerden oluşan heyet Atilla Gülsar’ı makamında ziyaret etti. Öğretmenlerin tüm Dünya için önemli bir misyon üstlendiğini belirten Gülsar, şunları dile getirdi: "İçinde bulunduğumuz zaman diliminde ülkeler arasındaki sınırlar ortadan kalkıyor. Bu nedenle her hangi bir bölgede olan olumlu ya da olumsuz bir olay Dünya üzerindeki tüm ülkeleri ilgilendiriyor. Güzel ve mutlu bir Dünya için kaliteli insan yetiştirilmesi çok önemli diye düşünüyorum. Bu önemli ve zor görevi yerine getirecek olan öğretmenler de kendilerini en iyi şekilde yetiştirmeliler. Dünyanın hızlı değişimini ve gelişimini yakalayabilmeliler."

İnsanların gelişmesi ve değişmesi için iki unsurun ön plana çıktığı ifade eden Gülsar, kitap okumanın ve seyahat etmenin önemine vurgu yaptı. AB Projelerinin gelişime ve değişime zemin hazırladığını kaydeden Gülsar, "Proje kapsamında ülkemize gelen ziyaretçiler kendi ülkelerinden bize bir şeyler getirdiler. Burada gördükleri yaşadıklarıyla da ülkelerine bir şeyler götürecekler. Ülkeler arasında gerçekleştirilen bu ziyaretler, kültürler arası kaynaşmanın yolunu açmaktadır." dedi.

Türkiye’de ve Bursa’da olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Avrupalı eğitimciler, Proje sayesinde Dünyanın farklı yerlerinden geldiklerini ve Türkiye’de gerçekleştirilen eğitim çalışmalarını inceleme fırsatı bulduklarını söylediler. Daha önce 1972 yılında Türkiye’ye geldiğini belirten bir ziyaretçi ise Türkiye’nin çok hızlı geliştiğini gördüğünü ifade etti.

Türkiye’nin koordinatörü olduğu MAMBO (Magical Music Box) isimli projede farklı ülkelerin müzik kültürlerinin tanıtılması hedefleniyor.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.