1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Gümrük Birliği'nde yeni dönem
Gümrük Birliğinde yeni dönem

Gümrük Birliği'nde yeni dönem

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük Birliği'nde dönüm noktası niteliği taşıyan yepyeni bir süreci başlatmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

A+A-

Zeybekci, AB Komisyonu Merkez Binasında, komisyonun ticaretten sorumlu üyesi Cecilia Malmström ile basın toplantısı düzenledi.

Nihat Zeybekci, Gümrük Birliği Anlaşması'nın imzalanmasının 20. yılında güncellenmesi noktasında bir araya geldiklerini belirterek, "AB ile Gümrük Birliği ilişkimizde dönüm noktası niteliği taşıyan yepyeni bir süreci başlatmaktan dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz" diye konuştu. Gümrük Birliği Anlaşması'nın, Türkiye ekonomisine büyük katkılar sağladığını belirten Zeybekci, "Gümrük Birliği Anlaşması'nda yapısal sorunlar bulunuyor. Dünyada hız kazanan bölgesel entegrasyonlar ve Türkiye'nin ihtiyaçları, Gümrük Birliği'nin günümüz koşullarına uyarlanmasını zorunlu kılıyor" ifadelerini kullandı.

AB ile Gümrük Birliği'ni daha adil ve verimli bir yapıya kavuşturmak için ilk adımı attıklarını anlatan Bakan Zeybekci, "Gümrük Birliği'nin güncellenmesi müzakerelerinde ele alınacak hususlar üzerinde mutabakat sağladık. Çizdiğimiz çerçeve ile Gümrük Birliği'ni 20. yılında ekonomik ve ticari ilişkilerimiz için yepyeni bir evreye taşımaya karar verdik" diye devam etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.