1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. GÜMRÜK KAÇIRDI, POLİS TUTTU!
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

GÜMRÜK KAÇIRDI, POLİS TUTTU!

A+A-

AHA SİZE GELİN KONVOYU

GÜMRÜK KAÇIRDI, POLİS TUTTU!

-MİNİK KUŞ'UN İSTANBUL SÖYLEMLERİ-

Değerli okurlarım, geçen yazımda sigara kaçakçılığını anlattım sizlere. Mehmetçiğe mermi olarak dönen, eli kanlı terör örgütü PKK’nın organizasyonunda gerçekleştirilen o müthiş vurgunu yazdım size. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üzerinde önemle durulması için defalarca talimat verdiği sigara kaçakçılığının nasıl yapıldığını anlattım. Koca koca tırların gelin konvoyunun geçtiği gibi nasıl gümrük kapılarından geçebildiğinden söz ettim. Allah’ın izniyle gücüm yettiğince elim klavyeye vurmaya güç bulduğu sürece de bu önemli kaçakçılığı yazmaya devam edeceğim.

Yazacağım bu rezaleti !

Aha alın size ibretlik bir sigara kaçakçılığı örneği daha. Okuyun bakalım gerçekten de yazdığım gibi, içi kaçak sigara dolu tırlar gümrük kapılarından nasıl gelin konvoyu misali geçip gidiveriyor. Sakın kızmayın yine bana ‘Bu adam niye bunları yazıyor?’ diye… Dedim ya elim klavyeye vurduğu sürece yazacağım bu rezaletleri. Siz kızacaksanız kendinize kızın. Ülkenin başbakanının üzerinde hassasiyetle durduğu sigara kaçakçılığını neden önleyemediğinizi çözmeye çalışın!

Kaçak Sigara yüklü tıra T.C mühürü

Efendimmm olay yeri Gürbulak Gümrüğü! Firmamızın adı da ÇETİNYOL Uluslararası Nakliyat Petrol ve Gıda Elektrik İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi. Gelin konvoyundaki tırımızın plakası ise, 76 AU 786. İddiaya göre; 76 AU 786 plaka sayılı çekici ile çekiciye bağlı 76 AU 088 plakalı römork, İran’ın Bazargan şehrinden aldığı flex bag meg mono ethylene glygol [antifriz ham maddesi] yükü ile Gürbulak Sınır Kapısı’na gelir. Gümrük işlemlerinden sonra, TC. Gümrük –Van 00.119.018 numaralı gümrük mührü ile mühürlenerek ithalat işlemleri için Körfez Petrokimya Gümrük Müdürlüğü’ne sevk edilir.

Yukarıda ALLAH var!..

Ancaaak, yüce mevlam razı olur mu buna. Gürbulak’tan davul zurna ile yola çıkan tırı, Çankırı İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi görevlileri Kurşunlu İlçesi D-100 E-80 kara yolunda durdurur. Görevli polisler, araç sürücüsü GÜNAY AK isimli şahsa yükün ne olduğunu sorar. Ama bizim şoför Günay başlar abuk sabuk konuşmaya…. Antifiriz der ama yer mi bizim Türk Polisi!

Şahsın tedirgin hareketlerinden ve söylemlerinden şüphelenen polisler sıkıştırırlar tır sürücüsünü.. Sonrası mı? Sonrası çorap söküğü gibi gelir. Polislerin birkaç sorusundan sonra tır sürücüsü taşıdığı eşyanın yanı sıra römorkun içerisinde kaçak sigara olduğunu da söyler. Durum böyle olunca da konu Cumhuriyet Savcısı Cengiz Tosun’a bildirilir. Savcı bey, tırın emniyet müdürlüğü park alanına çekilmesini, gümrük memuru huzurunda açılarak sayım ve tespitin yapılması talimatını verir. Bu talimat üzerine, Orta Anadolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’nden memur talebinde bulunur. Ama memurun aynı gün içerisinde gelmemesi üzerine şahsın samimi ikrarı ve araçta gümrük kaçağı sigara beyan etmesi üzerine savcı Cengiz Tosun’un nezaretinde tır açılır.

Hem sigara hem telefon

76 AU 088 plaka sayılı römork üzerinde yukarıda belirttiğim gümrük mührü kesilmek suretiyle tırda aramaya geçilir. Tırın içerisinde muhtelif markalardan 26 bin 660 karton sigara ile Samsung marka 826 adet cep  telefonu ele geçirilir. Araç sürücüsü GÜNAY AK ve yanındaki MEHMET AKSUR  hakkında yasal işlem başlatılır.

Şimdi alalım sazı elimize …

Kaçakçılık olayının ortaya çıkarılması aynen ama aynen böyle olmuş. ‘Yok! Kardeşim’ diyen varsa evrakları hemen gönderebilirim kendisine.. Hemen işi soğutmadan alalım sazı elimize..

Değerli okurlarım, bakın İran’dan gelen tır Gürbulak Sınır Kapısı’nda muayene ediliyor. Sonra mühürleniyor. Peki! Hadi bu sorunun cevabını birileri söylesin. Acabaaa tır yükünden dolayı x-ray sevk edilmiş mi? Şayet sevk edilmişse, durum çok vahim bu kaçakçılığın boyutu da yaklaşık 2 milyona yani eski parayla 2 trilyona yakın. Böyle bir kaçakçılık bir yerlerden birilerinden yardım almadan olur mu? Hiç sanmam dostlar hiç sanmam. Bu kaçakçılığın sıkı takipçisiyim. Konuyla ilgili birçok detayı yine sizlerle bu köşede paylaşacağım. Haaa unutmadan birde geçen yazıma yorum gönderip ahkâm kesenlere bir çift sözüm olacak:

Efendim tırın halatı filan kesilerek bahse konu eşyalar gümrük dışında konmamış, buz gibi tır karnesi üzerindeki eşyalarla birlikte gelmiş bilmem anlatabildim mi duyamadım hangi hattı acaba ben bilmiyorum bir bilen varsa bana da söylesin.

Gürbulak Gümrüğü ile çok sayıda yazım arşivde de mevcut ve okumak isteyenler bir bir okusun. Ne demek istediğim veya neler yazdığım çok daha iyi anlaşılır. Şunun da altını çizmek isterim. Buradan namusuyla şerefiyle alınteriyle görev yapan gümrükçüleri tenzih ederim. Son beş yıllık süreçle ile ilgili ciddi bir mal varlığı araştırması yapılırsa, neyin ne olduğu zaten anlaşılır.

Birde yazımı kaleme aldığım saatlerde, Van Gümrük Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Kapıköy Gümrüğü’nde yakalan 20 ton kaçak çay ambardan başka çuvallara konarak çıkartıldığı iddiası var ki yazık çok yazık. Kapıköy Gümrük Müdürü tayin döneminde Gürbulak’tan atanmış vallahi ne diyeyim şaşırmamak mümkün değil! Bunca rezalet yaşanıyor bölge müdüründen çıt yok. Daha ben ne diyeyim?

YAZARIN İSTANBUL NOTLARI

Yazarın Son Dakika Notu!

AHL YOLCU SALONU C TERMİNALİ’NDE ÇALIŞAN KAMYONCULAR OLDUKÇA DERTLİ! BİR OKURUMUN GÖNDERMİŞ OLDUĞU MAİLDE, BURADA GÖREV YAPAN GÜMRÜK MUHAFAZA GÖREVLİLERİNDEN K.Y. ve C.T.’DEN DE BİR HAYLİ ŞİKAYETÇİLER.. KONUYLA İLGİLİ DAHA BİRÇOK İDDİA VAR; GEREKLİ ARAŞTIRMALARIMI YAPTIĞIMDA YİNE İLK BU SÜTUNLARDA PAYLAŞAĞIM!..

Bizim Minik Kuş ile İstanbul’u masaya yatırdık geçen ziyaretimde.. Belli ki özlemiş beni kerata. Susturabilene de aşk olsun. Bir ara ‘yeter artık’ diyeceğim ama dolmuş yavrucak hep içine atmış kesmedim sözünü. Neler mi anlattı? Eee onları da ilerideki yazımda kaleme almak için şimdilik yazarın notlarına ekledim. Buyurun sevgili okurlarım.

1-) İstanbul Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’nde uzlaşma komisyonu toplanır; bir firmanın 100 Bin TL’lik cezası biranda 4.000 TL’ye düşmüş! Peki, kim düşürmüş diye soracak olursanız adı bende olan bir bölge yardımcısı.

2-) Bir gümrük bilirkişisi ile ilgili ne yenilir ne de yutulur iddia! Bilirkişi, adları hayali ihracata karışan gümrük müşavirlerinden 50.000 TL ister ve onlarda ancak paranın üçte birini toplayarak bilirkişinin kapısını çalarlar ama bilirkişi parayı beğenmez tabii kapıyı gösteriverir. Şimdi merak ettiğiniz bu bilirkişi kim diye değil mi? Alın size bir ipucu, İstanbul Anadolu yakasında oturuyor tabi şimdilik bu kadar.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum