1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. GÜMRÜKLER, BARONLAR, FETÖ'CÜLER VE MÜŞAVİRLER (1)
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

GÜMRÜKLER, BARONLAR, FETÖ'CÜLER VE MÜŞAVİRLER (1)

A+A-

GÜMRÜKLER, BARONLAR, FETÖ'CÜLER VE MÜŞAVİRLER (1)

GÜMRÜKLERDE MEŞHUR SAC AYAKLARI (1)

Aramızdan gidişinin 80.yılı. Tüm Türkiye'de matem, üzerimizde ağır bir hava. Sakın merak etme kurduğun Cumhuriyet sayesinde ayaktayız çok şükür. Düşmanlar var mı yine dersen var..! Ama bu sefer senin üzerine geldikleri gibi gelmiyorlar üzerimize.. Yemişler bir kere şamarı senden Çanakkale'de, Afyon'da, Aydın'da vs. Anlayacağın ATAM bu sefer ellerinde silahları yok. Bu sefer FETÖ ile saldırıyorlar, dolarda maniplasyon, papaz vs. ile geliyorlar üzerimize. Bazen sınırda terör örgütü kuruyorlar bazen de kurdukları o örgütün altına yatıyorlar. Diyecek olursan durum vahim mi diye? Bak Atam hiç ama hiç endişen olmasın! Çünkü hepsini senin deyiminle 'geldikleri gibi geri gönderiyoruz' Peki gücünüzü nereden alıyorsunuz diyecek olursan.. Ee sen söylemiştin ya Atam; 'Damarlarımızdaki Asil Kandan' Rahat uyu, gözün arkada kalmasın!..

Sevgi, saygı ve bütün acımla...

YANİ FETÖ'NÜN GÜMRÜK İŞLERİNİ UZAYLILAR MI YAPTI?

İte yapışmış kene gibi yapışmışlar koca gümrüğe. Sömürmüşler de sömürmüşler. Ama ne köpeği gören var, ne de köpeğin üzerindeki keneleri. Aynı tas aynı hamam kan emmeye devam ediyorlar. Yok canım olmaz öyle şey demeyin Allah aşkına bir bildiğimiz var ki yazıyoruz bu cümleleri. FETÖ mü kaldı hepsi gereken cezayı aldı, çekiyorlar gibi sorular da sormayın lütfen.  Çünkü çoğu hala at oynatmaya devam ediyor gümrük kapılarında..

Benim görüşüm aynen şöyle: Vergi toplamak ve kaçakçılığı önlemekle görevli kurumlardaki (MIT, Emniyet, Maliye, Gümrük) mafyalaşan, BARONLAŞAN reel görünümlü yapılanmalar ve çeteler çökertilmedikçe, Fethullahçı terör örgütü ve kaçakçıların referansları ile hazırlanan kanun ve mevzuatlar revize edilmedikçe, terör örgütlerinin reel görünümlü finans kaynaklarını engelleyemeyiz. Şunu herkes biliyor ki, ticarette canlı paranın en çok döndüğü yer gümrüklerdir. Bir örgütü finanse edeceksen ya da yaşatmaya kararlıysan en çok getiri, rant ya da kısaca para gümrüklerden elde edilir.

BENİM SORUM ŞU SEVGİLİ OKURLARIM:

Hani diyorlar ya, ülkenin Cumhurbaşkanına FETÖ ile mücadele ediyoruz diye. Vallahi de billahi de yalan. Gerçi o da yutmuyor bu palavraları yapıştırıyor hemen lafı gerisin geri 'FETÖ ile mücadelede yalnız kaldığımı hissediyorum' diye. Haklı mı haklı uzun adam. Neden haklı? Bakın ben en iyisi o sorumu sorarak gireyim lafa 'Mücadele ediyorsunuz da bunca yıldır koca devletin gümrüklerinde FETÖ'cü şirketlerin işlerini uzaylılar mı yaptı? Bunların al gülüm ver gülüm işlerini hangi gümrük müşavirlik şirketleri yaptı? Ya da şöyle söyleyeyim bu gümrük müşavirliği şirketlerine siz ne gibi yaptırımlar getirdiniz? Ağalar, paşalar, deri koltuk, makam, araç, lojman vs vs vs sevdalıları bu sorunun yanıtını düşüne dursun biz devam edelim yazımıza...

BORAZAN DEĞİL BONZAİ BEYLER!

Yani FETÖ'cülerin gümrük müşavirleri mi işbaşında? Yooo. Bakın daha dün bir bugün iki. Gençlerimiz tehdit eden Bonzai yani sentetik uyuşturucuyu kaçak yollarla Türkiye'ye sokarken yakalanan gazetelere manşet olup İngiltere'ye kaçan alçaklar bugün bu ülkede kurumsal kimlik görüntüsü ile iş adamı taklidi yapıyorlar. Halen de faaliyetleri devam ediyor. İnanmıyor musunuz?

O zaman size tavsiyem detaylı bilgi için internete girin yazın Google arama motoruna; "Bonzai- kargocu gümrük hızlı kargocu" diye karşınıza ne çıkacak. Okuyun bakalım o haberleri görün bu alçakların yaptıkları işleri. Araştırın araştırın ki evlatlarınızın yaşamlarını tehdit eden üstelik adları işadamı olan o zatları ve şirketlerinin hangileri olduğunu. Ne yazıktır ki,  uyuşturucu kaçakçısı olduklari için mahkemelik olan isimlere bazıları kurumsal firma ve profesyonel iş adamı diyor. Hatta onlarla ticaret yapmaktan rahatsız olmuyorlar. Gümrük işlerini de o karanlık gümrük müşavirlikleri hala tıkır tıkır yerine getiriyorlar.

FETÖ'DEN DEVAM EDELİM Mİ ÖRNEKLERİMİZE...

Buyurun o zaman...FETÖ'NÜN şirketlerinin ortak özelliği bir anda büyüyen, bir anda kendi sektörlerine hâkim olan ve rakip firmaları ya satın alan ya da batıran ve sektörün devi olan tek ve en büyük firma gibi görünmeyi başarabilen bir stratejiye sahip olan firmalar olmalarıdır. Bunda mutabık mıyız EVET...!

Peki..! Gümrüklerde  hangi gümrük müşavirliği şirketlerinin hangi gümrükleme şirketlerini satın aldığını bilmiyor muyuz?  Herkes biliyor. Peki bu satışlar şaibeli değil midir? Hem de hepsi. Bir satış yapıldığında o satış tutarı üzerinden vergi ödenmesi gerekir mi evet? Ödeyen olmuş mudur? Allah bilir...!

Bakın sevgili okurlarım; konuyu açayım biraz sizlere... Bu satış işlemlerinde şaibe şuradadır: Örneğin A gümrük müşavirlik şirketi B gümrük müşavirlik şirketini 15 Milyona satın aldı. Şimdi birinci soru; Satın alanın satışta ödediği para vergilendirilmiş bir kazanç mıdır?  İkinci sorum; A firması B firmasını 15 Milyona satın aldıysa bunu resmi yollarla satıştan doğan vergileri ödeyerek mi yaptı yoksa şirketler arası A belgeli gümrük müşavirliğini TAKAS yolu ile yeni şirketi yapıp hiç bir vergi ödemedi mi? Hani diyeceğim şu ki, konunun uzmanları neden 25 yıldır bunu araştırmaktan geri kaldı.

Gelelim FETÖ'cü holdinglere. Geçmişe dönüp inceleyelim bakalım o FETÖ'cü holdingleri. Zor değil, hangi holdingin FETÖ'ye hizmet edip etmediğini belirlemek. Örneğin, bu şirketlerin tamamının kurumsal logolarında 'GÜL' resmi vardır. Neyi simgeler bu logo? Fethullah'ın soyadındaki gül kelimesini. Şimdilerde bu holdinglerin yöneticilerinin ortak özelliği nedir? Hepsinin cezaevinde olmaları, holdinglerinin TMSF'ye devredilmiş olmaları. Diyeceksiniz ki, tıpkı bukalemun gibi kamufle olan olmadı mı 15 Temmuz sonrası. Elbette oldu...! Bu kişiler ve kuruluşlar, 15 Temmuz sonrası koyu AK Partili ve reisçi maskesi takarak ve FETÖ'ye sözde söverek kendilerini kamufle etmekte maalesef başarılı oldu. Örneğin, gümrükler ve gümrük işleri takipçileri bazı gümrük müşavirlikleri gibi...

LAFIM SÖZÜM SİZE EYY YETKİLİLER....

Ey koca, koca gümrük yetkilileri lafım, sözüm sizedir. Allah aşkına bilmiyor musunuz bu gümrük müşavirlik şirketlerini? Soruyorum sizlere; FETÖ'ye bunca operasyon yapıldı. Asker, polis, savcı, hakim, öğretmen FETÖ'cü oldukları iddiasıyla, Yüce Türk Adaletinin önüne çıkarıldı. Allah aşkına siz gümrüklerde ne yaptınız bu konuda? Gümrük müşavirliği ve lojistik şirketlerine neden operasyon yapılmadı? Yoksa, yoksa sizde mi bu kamuflajın ortakları içerisindesiniz?

Soruyorum size: BUNCA SENE FETÖNÜN PKK'NIN GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ İŞLERİNİ UZAYLILAR MI YAPTI? Şunu asla ve asla unutmayın. Bunca şehidin verildiği 15 Temmuz darbe girişiminde bu eli kanlı örgüt karşısında, haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Geçen bu süreye karşın gümrüklerde FETÖ diğer eli kanlı terör örgütü PKK'ya yani dış destekli lojistik firmalarına operasyon yapılmaması manidardır, düşündürücüdür, ürkütücüdür.

Yazımızın ikinci, hatta üçüncü bölümü ile yine karşınızda olacağım. Ama başta da dedik ya, bugün matem var ülkemde. Hava ağır mı ağır. Atamı Anıyoruz bugün. Düşman değişik kılık ve kıyafetlerle geliyor üzerimize. Korkmuyoruz çünkü benim İstiklal Marşım 'Korkma' diye başlıyor. Gücümüz yerinde... Çünkü Ata'nın da söylediği gibi muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızda ki asil kanda...!

HAYDARPAŞA GÜMRÜĞÜ'NDE NELER OLUYOR?

Bir firmanın, Haydarpaşa Gümrüğü'ne aksam parça beyan ettiği eşya ne çıkmış? Tam tamına 1100  adet hoparlör. Kadere inanın ama insan her zaman şanslı UĞURLU olmaz. Şimdilik bu kadar.

KARAGÜMRÜK YANIYOR!..

Gümrük Muhafaza Sirkeci Kaçakçılık İstihbarat ekipleri, sevgili Uğur Arslan'ın şarkısında dediği gibi 'Karagümrük Yanıyor'a nazire yaparcasına Karagümrük'te yaptıkları operasyonla 15.000 bin adet parfüm, 4000 bin adet kol saati kılıfı, 400 adet lüks saatlere el koyuyorlar. Yurt dışından kaçak yollarla eşyaları getiren kişiler ile ilgili adli işlem başlatılıyor. Yakalanan eşyaların piyasa değeri ise, 4 MİLYON TL. (Eski parayla 4 Trilyon)

 

YAZARDAN  FLAŞŞ  İSTANBUL  NOTLARIDIR

1-) HAYDARPAŞA LED AMPUL HİKAYESİ

LED ampul ithalatı'nda TAREKS belgesi alınması gerekmektedir.
2018 senesinde TSE denetimlerinde, CE belgesi üzerinden ve işaretleme kontrolü ile belgelendirme yerine eşyaların Laboratuvarlarda deneye gönderme uygulaması başlatılmıştır.
Bu uygulama başladıktan sonra, neredeyse LED ampullerin tamamı deneylerde OLUMSUZ çıkmakta ve ithalatı yapılamaz hale gelmiştir.
Bu sebeple piyasadaki açığı doldurmak isteyen uyanıklar, sebebi bilinemedik şekilde !!  LED Ampulleri Haydarpaşa'ya getirmiş (yok canım, Haydarpaşa'ya getir diyen yoktur artık, niyetinizi bozmayın!)
tam ithal edecekken, belli ki ya şartlarda anlaşılamamış, ya da işin içine ecinniler karışmış ve bahisli konteynerler aniden Tareks belgesi başvurusu yapılmadan (Yükleme evraklarında Transit kaydı bulunmadığı halde) Transit Ticaret yapılmıştır. Ya deney yapılsa ve olumsuz çıksa? HafazanAllah !! (235’mi dediniz…dedim ya niyetinizi bozmayın diye)

2-) ERENKÖY HİKAYESİ

Erenköy Gümrüğü gün içinde çalışma saatlerinde Kayışdağı'ndan esen rüzgarla efil efil eser de, ortalık toz dumandan geçilmez. Tırı-kamyonu harala gürele koşuşturur yükümlüler.
Ne zaman normal çalışma saatleri biter, mesaili işlemler başlar; işte o zaman tam da o “gün içinde yetiştirilemeyen” !!  işlemlerle aniden ortalığı parfüm kokuları kaplayıverir.
Parfüm bu kokar, ne bilsin mesai saatini değil mi ?? Anlayacağınız mesaide parfüm kokan Erenköy'ün kokusu bir harika....

 

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum