1. YAZARLAR

  2. Aykut Onur KALAYCI

  3. GÜMRÜKLERDE FETÖ YOLSUZLUKLARI
Aykut Onur KALAYCI

Aykut Onur KALAYCI

Yazarın Tüm Yazıları >

GÜMRÜKLERDE FETÖ YOLSUZLUKLARI

A+A-

- GÜMRÜKLERDE FETÖ YOLSUZLUKLARI -

NEREDESİN EY BATI?

TÜRK'ÜN TÜRK'TEN BAŞKA DOSTU YOK MU?

 

'Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur' yok demiş atalarımız. Bu söz birçok defa tartışma konusu olurken maalesef yaşadığımız örnekler de bu sözü doğrular nitelikte. Örneğin; Türkiye Cumhuriyeti’nin 40 yıldır mücadele ettiği PKK terör örgütünü bugüne kadar çıkıp da açık açık tepki gösteren hiçbir Avrupa ülkesini görmedim bugüne kadar. Eli kanlı terör örgütü kundaktaki bebeğe kurşun sıkan bu teröristleri lanetlememiştir. Kendilerini modern toplum olarak dünyaya lanse eden Avrupalılar tam aksine bu örgüte sahip çıkmış, biraz daha ileri gidecek olursak lojistik destek bile sağlamışlardır. Örneğin bakın bugünlerde Belçika'da yaşananlara.. Terör örgütü PKK Belçika'nın her yerinde eylemler gerçekleştiriyor. Meydanları istila edip terör örgütünün propagandasını yapıyor. Ses çıkaran var mı? Tabi ki yok! Neden? Çünkü bu örgüt Türkiye'ye büyük zarar veriyor. Türkiye zarar görürse ne olur? Ekonomisi zayıflar, batıya muhtaç olur.

NEREDESİN EY BATI?

Alın size çok sıcak bir örnek daha. FETÖ örgütünün kanlı darbe girişiminin ardından sivil, kamu görevlisi yüzlerce insanımız ‘darbeyi bastıracağız’ diye şehit düştü. Bir o kadarı da yaralandı. Tankların önüne yattı Türk halkı. Vatanını ne idüğü belirsiz itlere teslim etmedi. Devlet halkıyla birlikte darbeyi adeta bir destan yazıp darbeyi savuşturdu. Eeee Peki var mı kendilerine medeniyetler ülkesi diyenlerden bir ses, seda? Tıssss yok! Suyu kesilmiş çeşme gibi suskunlar. Ya ne zaman sesleri çıkardı bu sözde modern devletlerin? Darbe başarılı olsaydı. İşte o zaman susturamazdınız bunları. Türkiye'yi parçalamak için ellerinden geleni inanın yaparlardı. Onun için diyorum ki, 'Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur'. Not ettik bizimle ne kadar dost olduğunu Avrupalılar, bir de unutmamak için çok özel defterimize kaydettik. Aklınızda olsun....

BIRAKIN MENDİLİ PEÇETEYİ GERÇEKLERİ ANLATIN!

15 Temmuz sonrası televizyon kanallarına çıkıp darbeyi, cuntacı terör örgütü başını anlatan bazı yazar, çizer, akademisyen vs.lere seslenmek istiyorum. Allah aşkına sizin diliniz neler söylüyor. Bu kadar can verdiğimiz, devletin bütünlüğüne kast edilen bir olayı lütfen magazinleştirmeyin. FETÖ'nün mendilini, peçetesini bile anlatanlar var. Yahu bırakın bu işleri lütfen halka bu yapılanma ile ilgili somut şeyler anlatın. Sirk mi Allah aşkına bu konuşmaları yaptığınız televizyon kanalları. Yapmayın bu örgütün reklamını ayıptır hem de çok ayıptır. Darbeyi önlemek isterken canını veren şehitlerimizin kemiklerini sızlatıyorsunuz. Lütfen...

BAKIN GÜMRÜKTE NELER ÇEVİRİYORLAR!..

Günlerdir FETÖ terör örgütünün gümrüklerde tabiri caizse nasıl at koşturduğunu anlatıyorum sizlere. Devam edelim sevgili okurlarım. Bakın bu eli kanlı terör örgütü gümrüklerimizi nasıl kullanıyor, okuyun. Sizlere bu defa örgütün gümrüklerdeki uzlaşma komisyonunda yaptıklarını anlatmaya çalışacağım.

15 Temmuz öncesi gümrük müfettişleri Mersin'e gelirler. Bugüne kadar işlem yapılan uzlaşma dosyalarını isterler. İddiaya göre, şuanda görevden uzaklaştırılan bölge müdürü dosyaları tüm ısrarlara karşın verdirmez. Peki, niye verdirmez? Açıklayayım.

4458 sayılı Gümrük Kanunu’nun 244 uzlaşma maddesi ile 27.08.2011 tarih ve 28038 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan uzlaşma yönetmeliğine göre 500 BİN TL kadar olan vergi ve cezalarında bölge müdürlüklerinde kurulacak komisyonların yetkili olduğu yukarıdaki rakamın üzerindeki meblağ için bakanlığın yetkisinde olduğu yönetmeliğinde belirtilmesine rağmen iddiaya göre Mersin Bölge Müdürlüğü yetkisinin dışına çıkararak işlemler yaptığı yönünde.. Bence çok sıkı araştırılmalı..

YÜZDE 70 İNDİRİM İDDİASI

Dönemin bölge müdürü Murat Kahraman’ın kaç uzlaşma komisyonuna başkanlık yaptığı bu toplantılar sonrası FETÖ'cü örgüt ile bağlantılarının olduğu iddia edilen firmalara % 70 oranında indirime gidildiği yine iddiaya göre bazılarının sıfırlandığı yönünde bilgiler mevcut. Kısacası uzlaşma yoluyla devletin tahsil etmesi gereken paraların bir kısmı tahsil edilmiş veya edilmemiş büyük zarar oluşmuştur. Yeri gelmişken İstanbul’da başmüdürlük yapan Tevfik Usta’nın döneminde mercek altına alınmasında yerinde olacağı kanaatindeyim. Bu iş çok su götürür tabi bazı kişileri de götürür.

KAHRAMAN SİZİ SATIYOR MU?

İstanbul'dan çok önemli bir duyum aldım. İstihbaratı getiren tanıdığınız bir isim bizim Minik Kuş. Minik Kuş boşuna konuşmaz onun için minik kuşumun söylediklerini özellikle üst düzey bürokratların dinlemesini isterim.

Bakın ne diyor Minik Kuş 'Aykut bey, Aykut bey hani şu FETÖ operasyonunda gözaltına alınan FETÖ'cü M. K var ya. İşte o bürokratların her zaman koruduğu, kendisine dokunulmayan M.K bugünlerde itirafçı olmuş! Özellikle ve özellikle kendisine gümrüklerde yardım eden üst düzey bürokratların adlarını veriyor. Eğer minik kuşun dedikleri doğruysa yandı gülüm keten helva. Ne yapalım bekleyip göreceğiz.’

BAKIN KİMSE ŞAŞIRMASIN!!

Gümrüklerde tek müdürlük sistemine geçildiğinde çok sayıda kişi müdürlüğünü kaybetti. Bazıları araştırmacı kadrolarına atandılar, bazıları da şube müdürü yapıldı. İdare müdür açığını kapatmak içinde sınavlar açılarak deneyimsiz insanlar müdür yapılınca gümrükler tel tel döküldü. Deneyimli müdürlerin araştırmacı yapılmasının da arkasında FETÖ örgütü çıkarsa kimse şaşırmasın. Bendeeennn söylemesi...

ANKARA KULİSLERİ KAYNIYOR..

15 Ağustos’ta Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığındaki toplanan Bakanlar Kurulu’nda kanun hükmündeki kararnameyle kamu kuruluşlarından memuriyetten çıkartılanlar ilgili kararlar alındı. Yakın tarihte Resmi Gazete yayınlanacak. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nda çok sayıda çalışanın da memuriyetten çıkartıldığı yönünde Ankara kulislerinde konuşuluyor.

YAZARIN NOTU

  • MERSİN GÜMRÜĞÜ’NDEN İŞLEMLERİ TAMAMLANAN 6 TIR ÇAYIN BUHAR OLDUĞU YÖNÜNDE İDDİALAR VAR. ŞİMDİLİK BU KADAR. BEKLEYİN!
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
34 Yorum