1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Gümrüklere akaryakıt operasyonu
Gümrüklere akaryakıt operasyonu

Gümrüklere akaryakıt operasyonu

Bazı gümrük görevlilerinin de göz altında olduğu ifade ediliyor.. Kaçak akaryakıtın İstanbul, İzmir ve Kocaeli gümrüklerinden Türkiye'ye sokulduğu belirlendi!

A+A-

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, akaryakıt kaçakçılığı yapan bir şebekeye operasyon düzenledi.

Operasyonda bin 920 ton kaçak akaryakıt ele geçirilirken biri gümrük görevlisi 22 kişi gözaltına alındı. Ele geçirilen kaçak akaryakıtın piyasa değerinin yaklaşık 7 milyon TL olduğu öğrenildi.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 9 ay önce akaryakıt kaçakçılığı yapan bir şebekeyi takibe aldı. Yapılan çalışmada; şebekenin, Mısır ve Tunus gibi Kuzey Afrika ülkelerinden, Türkiye'ye kükürt oranı yüksek mazot ve jet akaryakıtı getirdikleri tespit edildi. Gümrük beyannamelerinde kimya ve matbaa sektöründe kullanılan etil asetat olarak gösterilen kaçak akaryakıtın İstanbul, İzmir ve Kocaeli gümrüklerinden Türkiye'ye sokulduğu belirlendi.

8 İLDE OPERASYON DÜZENLENDİ!

Polisin yaptığı çalışmanın tamamlanmasının ardından, Mali Şube ekipleri 11 Ocak'ta operasyon startı verdi. İstanbul, İzmir, Kocaeli, Gaziantep, Düzce, Ankara, Şanlıurfa ve Kayseri'de düzenlenen eşzamanlı operasyonlarda 22 kişi gözaltına alındı.

1.920 TON KAÇAK AKARYAKIT ELE GEÇİRİLDİ!!

Polisin yaptığı operasyonda bin 920 ton kaçak jet yakıtı ve kükürt oranı yüksek mazot ele geçirildi. Ele geçirilen kaçak akaryakıtın piyasa değerinin yaklaşık 7 Milyon TL olduğu öğrenildi.

OPERASYON POLİS KAMERALARINA DA YANSIDI..

Mali Şube ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyon polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde, taşıdığı konteynerde kaçak akaryakıt bulunan bir TIR'ın polis tarafından durdurulması görülüyor. Çok sayıda sivil polis ekibi TIR'ı takip ederken, sivil polislerin bulunduğu araçlar, TIR'ın önünü kesiyor. Hemen araçtan inen ekipler TIR sürücüsünü indirerek gözaltına alıyor. Görüntülerde ayrıca polisin konteynerlerde yaptığı aramalar ve kaçak akaryakıt dolu varillerin bulunması görülüyor.

Gözaltına alınan şüpheliler İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilirken, 6 şüpheli emniyetteki sorgusunun ardından serbest bırakıldı. 16 şüpheli ise, bu sabah Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi!

kacak_akaryakit_operasyonu_kamerada13581665720_h977122.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.