1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Gümrükte 5 milyonluk vurgun
Gümrükte 5 milyonluk vurgun

Gümrükte 5 milyonluk vurgun

DEVLETİ 5 MİLYON TL DOLANDIRAN LÜKS OTOMOBİL ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ!!

A+A-

Ankara merkezli 26 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda yurtdışından Türkiye'ye değerinden düşük gösterilen faturalarla lüks otomobil getirerek devleti yaklaşık 5 milyon lira zarara uğratan çete çökertildi. Polis, 2’si gümrük çalışanı 4 kişiyi gözaltına alırken piyasa değeri yaklaşık 15 milyon lira olan 155 araca el koydu!

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir ihbar üzerine harekete geçti. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişlerince koordineli olarak yürütülen incelemeler neticesinde polis, Ankara’da tanınmış bir galericiyi takibe aldı. Yapılan çalışmalarda yurt dışından kullanılmış ikinci el araçları satın alarak, kilometrelerini sıfırladıktan sonra bakım ve onarımını yapıp, kullanılmamış yeni araç gibi ithal ettikleri tespit edildi. Söz konusu firmanın Türkiye'ye ithalatını gerçekleştirdikleri araçların değerlerinin çok altında düzenlenmiş ikinci bir faturayı gümrük müdürlüklerine ibraz ettiği ve çift fatura ile araçları soktuğu belirlendi.

Yaklaşık 9 ay süren takibin ardından operasyon için düğmeye basan polis, Ankara merkezli 26 ilde eş zamanlı baskın gerçekleştirdi. Operasyonda galeri işletmecisi İlhan P., eşi P.P. ile gümrükte çalışan 2 memur gözaltına alındı. Polis, 155 değişik markada lüks otomobillere de el koydu.

EMNİYET OTOPARKI ADETA GALERİYE DÖNDÜ!..

Otomobillerde yapılan incelemelerde bazı araçların çalıntı kaydı bulunduğu öğrenildi. Çetenin bu lüks araçları ülke genelinde piyasaya sürdüğü kaydedildi. El konulan birbirinden çeşit lüks araçlar Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün otoparkını doldurdu. Emniyet otoparkı adete lüks araçların sergilendiği galeriye döndü.

OTOMOBİL FİYATLARI DUDAK UÇUKLATTI

Söz konusu çetenin uluslararası piyasada tutulan lüks otomobillerin en düşük modelini 100 bin Euro’dan en yüksek modelini ise 250 bin Euro’dan sattığı ortaya çıktı. Özellikle iş adamlarının, tanınmış firmaların müşterisi olduğu galericinin bu araçlardan yaklaşık 15 milyon lira haksız kazanç elde ettiği ifade edildi. Çetenin devleti de 5 milyon lira zarara uğrattığı aktarıldı.

Gözaltına alınan şahıslar savcılığa sevk edilirken, ele geçirilen araçlar gümrüğe teslim edilecek. CİHAN

Devleti 5 milyon TL dolandıran lüks otomobil çetesi çökertildi

Devleti 5 milyon TL dolandıran lüks otomobil çetesi çökertildi

Devleti 5 milyon TL dolandıran lüks otomobil çetesi çökertildi

Devleti 5 milyon TL dolandıran lüks otomobil çetesi çökertildi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.