1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Gümrükte ‘Euro 2016’ sorgusu
Gümrükte ‘Euro 2016’ sorgusu

Gümrükte ‘Euro 2016’ sorgusu

‘Çakma formayla gelmeyin, el koyup ceza kesecekler’

A+A-

Piyasada ‘ÇAKMA’ olarak tabir edilen taklit ürünlere karşı aldığı sert önlemlerle bilinen Fransa’nın Euro 2016 öncesinde gümrüklerde ‘çakma’ milli forma denetimi yaptığı öğrenildi.

Gitti 100 euro ve formalar

Milliyet yazarı Tunca Bengin, konuyu gündeme getirdiği ‘Fransa yolcuları dikkat: Formanız orijinal olsun’ başlıklı bugünkü yazısında İsviçre’de yaşayan Prof. Dr. Bedirhan Üstün’ün kendisine yolladığı e-posta, belge ve fotoğraflara yer verdi.

E-postada, kendisine ve kızlarına Ankara’daki bir spor mağazasından Türkiye forması aldığını belirten Üstün şöyle devam ediyor: “Gümrükte sordular, forma var mı diye, ben de evet deyince büyüteçlerle inceleyip, çakma olduğuna karar verdiler. Ürünün Fransa’daki değeri kadar 460 + 100 euro ceza kestiler. Yanımdaki bir Galatasaray formasının gerçek olduğu hologramla anlaşılınca, 460 euro ödemesini kaldırdılar insafa gelip. Ama gitti 100 euro ve formalar… Sakın ha, gelecekseniz gerçek dışı formayla gelmeyin…”

‘Yanınızda forma var mı?’ diye soracaklar!

Bengin’in daha sonra telefonla ulaştığı Üstün, “Aynısını Euro 2016 için Türkiye’den gelenlere de kesinlikle yapacaklar ve ‘Yanınızda forma var mı?’ diye soracaklar, çakma olduğuna karar verirlerse de bana yaptıkları gibi formalara el koyup, ceza kesecekler. Tabii bu sadece Türklere karşı bir olay değil; örneğin İspanya ya da başka bir ülkeden gelecekler için de geçerli” diyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.