1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gündoğdu: Komşu Ülkeler İstikrar İstiyor, Bunun İçin De Pkk'yı Kabul Etmiyorlar
Gündoğdu: Komşu Ülkeler İstikrar İstiyor, Bunun İçin De Pkkyı Kabul Etmiyorlar

Gündoğdu: Komşu Ülkeler İstikrar İstiyor, Bunun İçin De Pkk'yı Kabul Etmiyorlar

Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Heyeti Temsilcisi Ahmet Gündoğdu, terör sorununun büyük oranda çözüldüğünü ve komşu ülkelerin de istikrar istediklerini, bunun için de PKK'yı kabul etmediklerini belirtti.

A+A-

Akil İnsanlar Karadeniz Bölgesi Heyeti Temsilcisi Ahmet Gündoğdu, terör sorununun büyük oranda çözüldüğünü ve komşu ülkelerin de istikrar istediklerini, bunun için de PKK'yı kabul etmediklerini belirtti.

Ahmet Gündoğdu ve Akil İnsanlar İç Anadolu Heyeti Temsilcisi Vedat Bilgin, çözüm süreci çalışmaları kapsamında Çorum'da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi.

Turgut Özal İş Merkezi'nde yapılan toplantıda ilk olarak konuşan Ahmet Gündoğdu, çözüm sürecinin gerekliğinden bahsetti. Gündoğdu, anaların 4 aydır gözyaşı dökmediğine dikkat çekerek, bazı gurupların da bundan rahatsız olduklarını söyledi.

HALKIN GÖRÜŞLERİ CUMHURBAŞKANI, BAŞBAKAN ve TBMM'ye İLETİLECEK

Gündoğdu, 4 aydır illeri dolaşarak vatandaşın, milletin görüşlerini aldıklarını ve bunları Cumhurbaşkanı, Başbakan ve TBMM'ye ileteceklerini belirtti. Çözüm sürecini Çanakkale'ye benzeten Gündoğdu, sürecin, yeniden Çanakkale ruhuna dönüş süreci olduğunu dile getirdi. Gündoğdu, "Çünkü Çanakkale'de Türk Mehmet'le Kürt Ahmet aynı bedeli ödeyerek birlikte bir destan yazmıştır. Şimdi bu destanı yeniden yaşatma vaktidir. Ama sürece karşı koyanlara bakıyoruz, bir kısmı her şeye karşı. 'Sorun çözülmesin mi? Analar ağlamaya devam mı etsin?' diye soruyoruz, cevap yok. Bir kısmı ise 'çözüme evet ama çözene karşıyım' diyor. Bir kısmı da 'sürece evet ama yönteme karşıyım' diyor. Bu kaygıları taşıyanlar görüşlerini geniş gerekçelerle bize yansıtmalılar, biz bunu bekliyoruz.'' dedi.

Hiçbir şey demeden sadece çözüm isteyenlere kızgın olanları da insafa davet ettiklerini vurgulayan Gündoğdu, askere gönderilen çocuklardan 4,5 aydır şehit haberi alınmamasının tüm dünyaya bedel olduğunu dile getirdi.

"TÜRKİYE'NİN TERÖR SORUNU ÇÖZÜLDÜ"

Vedat Bilgin de sürecin önemine dikkat çekerek terör sorununun çözüldüğünü söyledi. Meselenin bir Kürt sorunu ve etnik bir sorun olmadığını anlatan Bilgin, Türkiye'nin 30 yıldır yaşadığı meselenin bu olmadığını belirtti. Terörist başı Abdullah Öcalan'ın Nevruz'da yaptığı açıklamayı hatırlatan Bilgin, "Nevruz'da terör örgütü silahlı mücadeleyi bıraktığını ilan etti. Bu çok önemlidir. Türkiye, 30 yıl sonra terör örgütüne silahlı mücadeleden vazgeçtiğini ilan ettirmiştir. Şu anda PKK meselesi, terör meselesi Türkiye'de büyük ölçüde çözülmüştür.'' dedi.

"PROVAKASYON'A DİKKAT"

Toplantıda Taksim Gezi Parkı'ndaki olayların sorulması üzerine Bilgin, meseleyi, 'kırk katır, kırk satır' kutuplaşmasına tırmandırmanın yanlış olduğuna dikkat çekti.
Provokasyon yapıldığını dile getiren Bilgin, bunlara dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Park meselesinin şehirlerin tarihi kimliklerinin zedelenmesi açısından çok acıtıcı ve medeniyet değerlerine karşı bir yıkım olduğunu söyleyen Bilgin, ''İstanbul defalarca bu yıkımı yaşamıştır. Birçok Avrupa şehrinde tarihi doku korunmuştur. Fakat Türkiye şehirlerine tarihine çok kötü davranmıştır. Topçu Kışlası'nın yıkılması da tarihe karşı saygısızlıktır. Ama bugün o parkın kimliğini de muhafaza etmek gerekir. Ortada bir mahkeme kararı var. Ağaçların kesimini durdurmuştur. Karara saygılı olmak lazım. Buradan bir politik mesele çıkarmak, çatışma alanı yaratmak, yeniden bir Ergenekon çıkışı için bir veri bulmak, böyle bir ahlakla meseleye bakmayı da ayrıca yakışıksız buluyorum.” açıklamasında bulundu.

Ahmet Gündoğdu, ise her iki tarafında bir araya gelerek yapılması gerekenler konusunda konuşmaya davet etti.

Çözüm sürecine karşı olanların bayrağa, değerlere ve dine karşı olanların aradığı pası Reyhanlı'da bulamayanların Taksim'de pas aradıklarını kaydetti.
CİHAN

Gündoğdu: Komşu ülkeler istikrar istiyor, bunun için de PKK'yı kabul etmiyorlar

Gündoğdu: Komşu ülkeler istikrar istiyor, bunun için de PKK'yı kabul etmiyorlar

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.