1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Güneş Enerjisi İle Aydınlanacak Park Yapılıyor
Güneş Enerjisi İle Aydınlanacak Park Yapılıyor

Güneş Enerjisi İle Aydınlanacak Park Yapılıyor

Karaman Belediyesi’nin projelerinden birisi olan Mir Ali Parkı ve Mesire Alanı şehrin en büyük parkı olacak.

A+A-

Karaman Belediyesi’nin projelerinden birisi olan Mir Ali Parkı ve Mesire Alanı şehrin en büyük parkı olacak. Karaman’ın en büyük yeşil alanı olma özelliği taşıyacak olan Mir Ali Parkı’nın tüm aydınlatma sistemleri güneş enerjisi ile yapılacak. Kurulacak olan güneş panellerinden üretilecek olan elektrik ile parkın tüm elektrik ihtiyacı karşılanmış olacak. Bu sistem özellikle tasarruf açısından büyük önem taşıyor.

    Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Hürriyet Mahallesi’nde çalışmaları devam eden Mir Ali Parkı ve Mesire Alanı, vatandaşlarımızın keyifle gezebileceği ve piknik yapabileceği, güzel bir park olacaktır. Karaman’ın merkezinin en büyük yeşil alanı olacak olan bu parkımızın içerisinde yürüyüş yolları, oyun parkları, basketbol sahası, voleybol sahası, tenis kortu, fitnes alanları ve piknik yapılabilecek alanlar olacaktır.” dedi.

    Park alanına dikilecek olan ağaçlar; Karaman iklimine uygun, dayanıklı olmalarının yanı sıra görünümleri ile de güzel bir ortam oluşturacak. Bol miktarda kurulacak olan piknik masaları ile vatandaşların piknik yapabileceği konseptler oluşturulacak. Son sulama sistemleri ile yapılan parkın tüm alt yapı çalışmaları tamamlanmış durumda ve önümüzdeki ay vatandaşların hizmetine sunulacak. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.