1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Güney Afrika Cumhuriyeti Heyeti Gebze'ye Geldi
Güney Afrika Cumhuriyeti Heyeti Gebzeye Geldi

Güney Afrika Cumhuriyeti Heyeti Gebze'ye Geldi

Türkiye Sanayici ve İşadamları Konfederasyonu(TUSKON) ve GESİAD işbirliğinde Türkiye’ye gelen Güney Afrika Cumhuriyeti Frey State Eyaleti Başkanı ve beraberinde 13 kişilik heyet, Kocaeli'nin Gebze ilçesine geldi.

A+A-

Türkiye Sanayici ve İşadamları Konfederasyonu(TUSKON) ve GESİAD işbirliğinde Türkiye’ye gelen Güney Afrika Cumhuriyeti Frey State Eyaleti Başkanı ve beraberinde 13 kişilik heyet, Kocaeli'nin Gebze ilçesine geldi. Gebzeli İşadamı Abdullah Örs tarafından ağırlanan heyet, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker'den de Gebze ve bölge ekonomisi hakkında bilgi aldı.

Gebze, Güney Afrika Cumhuriyeti Frey State Eyaleti’nden gelen misafirlerini ağırladı. TUSKON ve GESİAD işbirliğiyle Türkiye’ye gelen heyet yetkililerden ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker tarafından bölge ekonomisi hakkında bilgi aldı.

Davette konuşan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker TUSKON sayesinde Afrika ülkeleri ile birlikte hem ticari hem de gönül köprüleri kurulduğunu söyleyerek, "TUSKON ile birlikte Afrika kıtasındaki ülkeler bizim için önem arz etti. Sizin içinde aynı durum söz konusu olmalı. Avrupa’dan aldığınız ürünleri yarı fiyatına bizden alabilirsiniz." dedi.

Güney Afrika Cumhuriyeti Frey State Eyaleti Başkanı adına söz alan Eğitimden Sorumlu Bakan Mr. P.H.I. Makgoe Afrika’nın en uç noktasından geldikleri ifade ederek, “Afrika’nın en uzak noktası
güneyinden gelmekteyiz. Sanayici dernekleri sayesinde oluşturulan bu dostluğumuzun devam etmesini istiyoruz” dedi. Ülke olarak 20 yıldır cumhuriyet rejimi ile yönetildiklerini söyleyen Bakan Makgoe, "Siz Cumhuriyetinizin 100. yılını kutluyorsunuz. Biz demokrasiye geçeli 20 yıl oldu. Çok problem ve sıkıntı yaşadık. Bu konuda sizlerle birlikte hareket etmek istiyoruz” diye konuştu. Bakan son olarak programa katılanları Güney Afrika’ya davet ederek, “Sizleri aramızda görmekten büyük onur duyarız." dedi.

Konuşmaların ardından her iki taraf birbirlerine hediyeler takdim etti. Konuklara SMA Metrostar Toplu Tüketim tesisi gezdirildi. CİHAN

Güney Afrika Cumhuriyeti heyeti Gebze'ye geldi

Güney Afrika Cumhuriyeti heyeti Gebze'ye geldi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.