1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Güneydoğulu Kızların El Emekleri Sultanahmet’te Alıcı Bulacak
Güneydoğulu Kızların El Emekleri Sultanahmet’te Alıcı Bulacak

Güneydoğulu Kızların El Emekleri Sultanahmet’te Alıcı Bulacak

GAP İdaresi Başkanlığı tarafından uygulanmakta olan Çok Amaçlı Toplum Merkezleri'nde(ÇATOM) bayanların ürettiği el ürünü eserler İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda açılacak sergide görücüye çıkacak.

A+A-

GAP İdaresi Başkanlığı tarafından uygulanmakta olan Çok Amaçlı Toplum Merkezleri'nde(ÇATOM) bayanların ürettiği el ürünü eserler İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda açılacak sergide görücüye çıkacak. 10 gün boyunca açık kalması beklenen sergide, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde açılan 44 ÇATOM merkezinde üretilen eserler yer bulacak. Bu sene 7. si düzenlenen ‘Doğudan İstanbul’a Kadın Eli Sergisi’ kapsamında ÇATOM’larda üretilen ürünler sergilenip, satışa sunuluyor. GAP İdaresi Başkanlığınca uygulanmakta olan Çok Amaçlı Toplum Merkezleri (ÇATOM) Projesi kapsamında , İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin finansman desteği, Büyükşehir Belediyesi Kadın Koordinasyon Merkezi işbirliği ile 07 Haziran 2013’te saat 12.00’de Sultanahmet Meydanı’nda yapılacak olan açılış töreninin ardından satışa sunulacak. Sergide elde edilecek gelir Güneydoğulu kadınlara dönecek. 16 Haziran’a kadar sürecek olan sergi kapsamında; ÇATOM projesinin tanıtımının yapılması, ülkemizde kadın sorunları alanda çalışan kurum ve kuruluşlarla işbirliği ağları oluşturulması ve ÇATOM’larda üretilen ürünler için yeni pazar fırsatları elde edilmesi amaçlanıyor.
GAP’ın Sosyal Eylem Planı kapsamında 1995 yılında açılan ÇATOM merkezlerinin GAP’ın yürütüldüğü 9 ilde 44’e ulaştığı belirtiliyor.
Kadınların kamusal alana katılımını ve kamusal hizmetlere erişimini sağlamayı, kadın istihdamını ve kadın girişimciliğini artırmayı, kadını güçlendirerek fırsat eşitliği sağlanmasına katkıda bulunmayı amaçlayan ÇATOM merkezinden yararlanan bayan sayısının da 220 bine ulaştığı öğrenildi.

ÇATOM’LARIN GİRİŞİMİYLE DERNEK, KOOPERATİF VE ŞİRKET KURULDU
2005 yılında ÇATOM’larda başlayan dernekleşme süreci ile 9 ilde ÇATOM çalışanları ve ÇATOM faaliyetlerine katılan kadınların girişimiyle 13 dernek, 2 kooperatif ve 1 şirket kuruldu. Dernekler, ulusal ve uluslararası fon kuruluşlarından aldıkları hibe destekleriyle projeler uygulayarak ÇATOM hizmet yelpazesini genişletildiği ifade ediliyor.
CİHAN

Güneydoğulu kızların el emekleri Sultanahmet’te alıcı bulacak

Güneydoğulu kızların el emekleri Sultanahmet’te alıcı bulacak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.