1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Güneysu Dergisi 12 Yıl Aradan Sonra Okuyucusuyla Buluştu
Güneysu Dergisi 12 Yıl Aradan Sonra Okuyucusuyla Buluştu

Güneysu Dergisi 12 Yıl Aradan Sonra Okuyucusuyla Buluştu

Osmaniye'de 2000 yılında kapanan Güneysu dergisi, Osmaniye Aktif Gazeteciler Cemiyeti (AGC)'nin yayın haklarını almasıyla yeniden okuyucuyla buluştu....

A+A-

Osmaniye'de 2000 yılında kapanan Güneysu dergisi, Osmaniye Aktif Gazeteciler Cemiyeti (AGC)'nin yayın haklarını almasıyla yeniden okuyucuyla buluştu.

Bir grup edebiyatçı tarafından 1985 yılında kurulan, 2000 yılında da genel yayın yönetmeni Bestami Yazgan’ın İstanbul’a gitmesiyle kapanan kültür sanat ve edebiyat dergisini, yayın haklarını alan AGC yeniden çıkardı.

Daha önce derginin genel yayın yönetmenliğini yapan şair ve yazar Bestami Yazgan, Güneysu dergisinin yeniden yayın hayatına başlamasıyla, kayıp evladına yıllar sonra kavuşan babanın sevincini yaşadığını söyledi.

Derginin imtiyaz sahibi AGC Başkanı Ali Cihangir ise “Güneysu’nun mirasını korumak ve ona sahip çıkmak bizim boynumuzun borcudur artık. Yeni sayısında derginin kendine özgü çizgisini muhafaza etmeye çalıştık. Lise öğrencilerimize özel bir bölüm ayırdık. İnanıyorum ki, o bölümden değerli yazarlar ve şairler çıkacak. Güneysu bayrağını bizden alıp daha ilerilere götürecekler.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.