1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. İş Güvenliği İçin Topluluk Kurup, Ücretsiz Hizmet Veriyorlar
İş Güvenliği İçin Topluluk Kurup, Ücretsiz Hizmet Veriyorlar

İş Güvenliği İçin Topluluk Kurup, Ücretsiz Hizmet Veriyorlar

Yeni yılda uygulamaya girecek olan yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'nı vatandaşlara doğru bir şekilde anlatabilmek için Türkiye İş Güvenliği Uzmanları ve İş Yeri Hekimleri Topluluğu (TİSAG) kuruldu.

A+A-

Yeni yılda uygulamaya girecek olan yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'nı vatandaşlara doğru bir şekilde anlatabilmek için Türkiye İş Güvenliği Uzmanları ve İş Yeri Hekimleri Topluluğu (TİSAG) kuruldu. 16 bin üyeye ulaşan topluluk, şehir şehir dolaşarak ücretsiz seminerler veriyor, yeni yasanın getirdikleri konusunda bilgi paylaşımında bulunuyor.

        TİSAG Yöneticisi İş Güvenliği Uzmanı Levent Kavlak, 6331 Sayılı Yasa'nın toplum hayatını ciddi şekilde etkileyeceğine dikkat çekti. 1 Ocak 2013 tarihinde yürürlüğe girecek yasanın tüm detayları ile iyi bilinmesi gerektiğine işaret eden Kavlak, bu ihtiyacı öngörerek Türkiye İş Güvenliği Uzmanları ve İş Yeri Hekimleri Topluluğu'nu kurduklarını kaydetti.

        Dört kişi ile kurulan topluluğun şuan 16 bin üyeye ulaştığını vurgulayan Kavlak, Türkiye’nin her yerinde çalışan mühendis, doktor ve teknik öğretmen mensuplarının tek çatı altında bir güce dönüştüğünü anlattı. Kavlak, şu bilgileri verdi: "İş sağlığı ve güvenliği konusunun artık yaşam sağlığı ve güvenliği konusuna dönüşmesi aşamasında ciddi katkılar vermeye çalışıyoruz. Gönüllülerden oluşuyoruz. Gönüllülerimiz, bilgi paylaşımında bulunarak, bu sektörde hizmet veren arkadaşlarımızın işi standartlara, mevzuatlara uygun şekilde yerine getirebilmesi için gecesini gündüzüne katarak toplum sağlığına katkı vermektedirler. İl il dolaşarak, işverenler, sanayi odaları, üniversiteler ve bu sektöre dahil olacak herkesi bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Seminerler düzenliyoruz, fuarlara katılıyoruz, konferanslarda, kongrelerde yer alıyoruz.”

        Çok olumlu geri dönüşler aldıklarını belirten Kavlak, “Buna gerçekten ihtiyaç olduğunu söylüyorlar. Biz de onlara online eğitimler veriyoruz. Ücretsiz verdiğimiz eğitimlerde sektörde çalışan yetkili kişileri, hem bilgi açısından hem de yapılan işlerin en sağlıklı şekilde deneyimli insanlar tarafından yerine getirilmesine katkı sağlıyoruz.” diye konuştu.
CİHAN

İş güvenliği için topluluk kurup, ücretsiz hizmet veriyorlar

İş güvenliği için topluluk kurup, ücretsiz hizmet veriyorlar

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.