1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Gürbulak Gümrüğü'nde Eroin Operasyonu
Gürbulak Gümrüğü'nde Eroin Operasyonu

Gürbulak Gümrüğü'nde Eroin Operasyonu

FLAŞ / Gümrük Muhafaza ekiplerince Gürbulak Gümrük Kapısı'nda gerçekleştirilen operasyonda şüpheli bir tırın yakıt deposunda toplam 84 Kilogram Eroin ele geçirildi!

A+A-

Gürbulak Gümrük Kapısı'na İran'dan gelen bir tır hakkında bilgi sistemleri üzerinden alınan uyarıya göre, ihbar kaydı olduğu tespit edildi.

Uyuşturucu kaçakçılığı şüphesi ile araç riskli olarak değerlendirildi. X-Ray taramasına sevk edilen tırın yakıt deposunda şüpheli yoğunluğa rastlanmasının ardından, arama hangarına alınan tırın ayrıntılı kontrollerine narkotik dedektör köpekler de katıldı.

Yapılan kontrolde tırın yakıt depolarından birine dedektör köpeklerin tepki verdiği tespit edildi. Bunun üzerine yakıt deposu yerinden söküldü ve şüpheli bölge kesilerek açıldı.

Gerçekleştirilen incelemede yakıt deposunun içerisinde gizli bir bölme oluşturulduğu ve içerisinde sıkıştırılmış paketler gizlendiği saptandı. Bulundukları yerden çıkarılan 113 adet renkli paket içerisindeki toz maddeden alınan numunenin uyuşturucu ve kimyasal madde test cihazı ile gerçekleştirilen analizinde eroin cinsi uyuşturucu olduğu belirlendi.

Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü'nün başarılı operasyonu sonucu toplam 84 kilogram eroin cinsi uyuşturucu ele geçirilirken tır sürücüsü gözaltına alındı.

tb1.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.