1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Gürbulakta Çay Operasyonu
Gürbulakta Çay Operasyonu

Gürbulakta Çay Operasyonu

Gürbulak’ta tam 18 TON KAÇAK ÇAY ele geçirildi!!

A+A-

Türkiye’den İran’a gidecek olan F.T. isimli şahıs idaresindeki siyah çay yüklü TIR, Mersin Gümrük Müdürlüğünde gümrük işlemleri tamamlandıktan sonra Araç Takip Sistemi cihazı takılarak varış ülkesine çıkmak üzere Gürbulak Gümrük Kapısına gönderildi.

Gürbulak Gümrük Sahasına giriş yapan araçları saha içerisinde de takip eden görevli muhafaza memurlarının titiz tutumu sayesinde, TIR’ın şüpheli hareketleri fark edildi ve yapılan ön incelemede; aracın mühür ve halatlarının sağlam olduğu ancak aracın plakalarında oynama yapıldığı tespit edildi. 

Bunun üzerine TIR’ın ait olduğu şirket Kara Kapıları Taşıt Takip Programında sorgulandı ve aynı şirkete ait 3 tane siyah çay yüklü TIR’ın İran’a çıkış yapmak üzere Gürbulak’a doğru yola çıktığı görüldü. Araştırma derinleştirildiğinde TIR’lardan ikisinin sahada bulunan TIR’la plakalarını değiştirerek çay yüklerini gümrüğe gelmeden yasadışı olarak ülke içinde bıraktığı tespit edildi.

Olay hakkında bilgilendirilen Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan talimat üzerine sahada yakalanan TIR’a ve araçta yüklü gümrüklenmiş değeri 788 bin 273 TL olan 17 ton 839 kilo siyah çaya el konuldu.

Yasadışı olarak yüklerini ülke içinde bıraktığı belirlenen TIR’lara ilişkin ise derinleştirilen soruşturma devam ediyor..

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.