1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu Kalandadze, Hopaport'u Ziyaret Ettı
Gürcistanın Trabzon Başkonsolosu Kalandadze, Hopaportu Ziyaret Ettı

Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu Kalandadze, Hopaport'u Ziyaret Ettı

Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu Paata Kalandadze, Konsolos yardımcısı Giorgi Qushıtashvılı ile Hopaport'u ziyaret etti.

A+A-

Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu Paata Kalandadze, Konsolos yardımcısı Giorgi Qushıtashvılı ile
Hopaport'u ziyaret etti. Başkonsolos Paata Kalandadze’yi Hopaport Genel Müdürü Meriç Burçin Özer karşıladı.

Hopaport Genel Müdürü Meriç Burçin Özer tarafından oldukça sıcak ve samimi bir ortamda karşılanan Başkonsolos Paata Kalandadze gördüğü sıcak karşılamadan dolayı da teşekkür etti. Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Paata Kalandadze ve Konsolos yardımcısı Giorgi Qushıtashvılı yi Hopaport ta görmekten dolayı çok sevindiklerini ifade eden Genel Müdür Özer "Bizlerin iş potansiyeli içinde Gürcistan ın çok önemli bir yeri vardır. Gerek Batum da, gerekse Poti de ciddi işler yaptık. Halende Poti de faaliyet gösteren Denmar Logistics Poti ofisi şirketimiz çalışmalarına devam etmektedir ve burada çalışanlarımızın tamamına yakını da Gürcistan vatandaşıdır Denmar Logistics Poti ofisimiz Liman hizmetleri, Gemi tahmil tahliye Terminal hizmetleri, Depolama, Vagon yükleme ve Demir yolu hizmetleri Lajing, İç ve Dış Nakliye, Gümrükleme gibi bir dizi hizmetler vermektedir. Biz Hopaport olarak gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışı hizmetlerimizde yaptığımız her işin en iyisini, en doğrusunu yapma prensibi doğrultusunda faaliyetlerimize devam ediyoruz." dedi.

Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu Paata Kalandadze ıse Uzun zamandır Hopa Limanını ziyaret etmek istediklerini ama programlarının ancak bugüne denk geldiğini ifade eden Başkonsolos Paata Kalandadze, “Ülkemiz Gürcistan da biliyorsunuz sürekli kendini geliştirme gayreti içinde olan bir Hükumetimiz var. Komşularımızla hep iyi ilişkiler içinde olalım istiyoruz. Türkiye de önemli bir dost komşumuz. Ülkemiz ve ülkenizin bu dostane kardeşlik ilişkileri ticari anlamda da üst düzeyde devam ediyor. Türk İş adamları ülkemizde ciddi yatırımlar yaptılar ve yapmaya devam ediyorlar. Bu kapsamda Hopa da gerek limanı ve gerekse Sarp sınır kapısı nedeniyle ülkemiz açısından önemlidir. Hopa limanını ziyaret amacımız da Limanımız hakkında gerekli bilgileri edinmek, buralardan sorumlu bir Başkonsolos olarak neler yapabilir izi talepleriniz nelerdir bunları öğrenmek için bu ziyareti gerçekleştirdik."diye konuştu.

Bu konuşmanın ardından Genel Müdür Özer yaptığı sunumda Hopa limanının bugünkü potansiyeli, iş makinesi kapasitesi, açık ve kapalı alanları ve verilen hizmetleri hakkında Başkonsolos ve yardımcısına bir sunum gerçekleştirdi. Sunum sırasında Başkonsolos Paata Kalandadze de sorduğu sorular ile liman hakkında ayrıntılı bilgi sahibi oldu.

Başkonsolos Paata Kalandadze de taleplerin, özellikle Hopa Batum demir yolu talebinin ciddi bir talep olduğunu bunun görüşülmesi gereken yerin Gürcistan Türkiye Karma Ekonomik İlişkiler toplantısı olduğunu ifade etti. Başkonsolos ülkelerinin ekonomik olarak ciddi yatırımlara ihtiyacı olduğunu, şu anki durumda yapılacak yatırım ve işlerde Gürcistan ın ekonomik menfaatinin ön planda olduğunu, demir yolu projesinin de bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiğini ve üzerinde ciddi anlamda her iki ülke yetkililerinin çalışmasının önemine değindi. Başkonsolos Paata Kalandadze diğer talepler konusunda yardımcı olacaklarını ifade etti.

Ziyaret Hopaport kapısında çekilen hatıra fotoğrafı ile dostane bir şekilde sona erdi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.