1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Güroymak Anadolu Lisesi Tübitak Sosyoloji Dalında Türkiye 3.’sü Oldu
Güroymak Anadolu Lisesi Tübitak Sosyoloji Dalında Türkiye 3.’sü Oldu

Güroymak Anadolu Lisesi Tübitak Sosyoloji Dalında Türkiye 3.’sü Oldu

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) tarafından bu yıl 44.’sü düzenlenen ortaöğretim öğrencileri araştırma projeleri yarışmasında Güroymak Anadolu Lisesi öğrencilerin hazırlamış oldukları sosyoloji alanında büyük bir başarı göster.

A+A-

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Kurumu (TÜBİTAK) tarafından bu yıl 44.’sü düzenlenen ortaöğretim öğrencileri araştırma projeleri yarışmasında Güroymak Anadolu Lisesi öğrencilerin hazırlamış oldukları sosyoloji alanında büyük bir başarı göstererek Türkiye’ 3.’sü oldu.

Batman, Hakkari, Bitlis, Muş, Siirt, Şırnak ve Van illerinde, 8 daldan projelerin yarıştığı yarışmada Güroymak Anadolu Lisesi öğrencilerin hazırlamış oldukları sosyoloji alanında 'Kız çocuklarının okulu bırakma nedenlerinin tespiti ve bu nedenler üzerinde ailenin ve toplumsal faktörlerin rolü' ve 'Bugün ne giysem' projeleri Türkiye 3. oldu.

Türkiye Finalinde Güroymak Anadolu Lisesi Sosyoloji Projesi, Danışmanlık Öğretmeni Soner Hallı Demirci Başkanlığı'nda öğrenciler Engin Yakın, Ceren Yıldız, Havzullah Yıldırım, Gamze Akay hazırladıkları proje ile 19-24 Mayıs tarihlerinde Ankara’da yapılan Türkiye finali yarışmasında Türkiye 3.’sü olmayı başardı.

TÜBİTAK Türkiye 3.’sü olan Güroymak Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerine çeşitli hediyeler verildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan ise öğrencileri makamına kabul edilerek onları tebrik etti.

Ayrıca Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri yaptıkları proje konusunda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan’ın katılımıyla Bayburt ilinde gerçekleştirilen Gönül Elçileri projesi kapsamında, Bayburt’ta tanıtıldı.

KAYMAKAM YILMAZ ÖĞRENCİLERİ MAKAMINDA KABUL ETTİ

Büyük bir başarı elde ederek ilçeye dönen öğrenciler Kaymakamı Turan Yılmaz’ı ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Yılmaz, Güroymak Anadolu Lisesi öğrencilerinin yapmış oldukları projenin, Türkiye finalinde Türkiye 3.’sü olduğundan dolayı, öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek, bundan sonraki süreçte de daha çok başarı elde edilmesi için her türlü desteğin sağlanacağını ifade etti. CİHAN

Güroymak Anadolu Lisesi TÜBİTAK Sosyoloji dalında Türkiye 3.’sü oldu

Güroymak Anadolu Lisesi TÜBİTAK Sosyoloji dalında Türkiye 3.’sü oldu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.